Varför var Walter White agerande så konstigt med tequila under hans efterlämningsfest?

22

För det mesta ger motiven bakom Walters många dåliga val och irrationella handlingar mening för mig, med det enda stora undantaget för "tequillascen" under säsong 2. Ge Walter Jr en kopp alkohol vid ett speciellt tillfälle som jag kunde förstå, men det blir snabbt konstigt när Walter häller en andra.

Hank: What you doing there?

Walter: What does it look like I'm doing?

Hank: The kid's 16. What are you, going for Father of the Year?

Walter: What are you looking at him for? We're celebrating. Come on.

[Walter Jr drinks second cup]

[Hank covers the cup with his hand when Walter tries to refill it again]

Hank: Listen, I'd take a pass on that one if I were you, okay?

[Walter pours more right through Hank's hand]

Hank: Think we've been bogarting this puppy long enough.

[Hank picks up the bottle and walks away]

Walter: Hey. Bring the bottle back.

Hank: Sorry, buddy. No can do.

[Walter stands up]

Walter: My son! My bottle! My house!

Hank: It's all right.

Walter: What are you waiting for? Bring it back.

Hank: Why don't we just call it a day? All right, pal? We good?

Walter: The bottle. Now.

Skyler: What's going on?

[Walter Jr collapses and vomits into the pool as Walter sits down silently drinks more tequilla]

Jag antar att Walter är medveten om att hans son dricker så mycket när han inte brukar dricka, förmodligen gör honom extremt ohälsosam och orsakar en stor scen (som det gjorde). Walters dialog verkar innebära att det handlar om "kontroll", men jag ser inte hur detta beteende ökar hans kontroll eller visar sin maskulin dominans över Hank eller något sådant; Om något det bara gör att han ser unhinged och Hank ser ut som den mogna, ansvariga killen (vilket är inte vad Hank normalt ser ut). Om han var avundsjuk att Walter Jr talade till Hank mer än honom, tror jag att han skulle ha försökt starta en konversation med Walter Jr minst en gång innan han gjorde vad det än var.

Sluten på scenen är särskilt konstig. Walter sätter sig ned och dricker ännu mer tequila när hans son uppkastar sig vid fötterna. Det är nästan som han säger "Se det? Jag kan göra min son våldsamt sjuk närhelst jag vill. Ta det, andra människor i hans liv." Och det har ingen mening för mig, om inte Walter är mer avskräckt än jag trodde att han var i säsong 2.

Vad var Walters motivation att få sin son att dricka så mycket och sedan orsaka en scen när Hank försökte stoppa honom?

    
uppsättning Ixrec 28.02.2016 12:20

1 svar

30

För att förstå mycket av den här scenen måste du titta på episoden tidigare .

I tidigare avsnittet hade Walt några tester för att se effekten av hans kemo- och strålbehandlingar. Hans läkare skulle inte släppa resultaten i fyra dagar, men Walt märkte en stor vit fläck på sin lunga och antog det värsta.

Walt gick sedan in i matlagning-overdrive, då han trodde att hans liv var nästan över och han ville desperat hämta pengar. Faktum är att citera från wikien:

Two days of cooking yields 42 pounds of meth that will net them $672,000 each

Så de gjorde en allvarlig mängd droger. Senare i episoden blir Walts rädsla ännu tydligare:

"I know I can trust you to, uh…" Walt begins.

"Whatever happens, your family will get your share," Jesse replies.

Sedan i slutet av episoden lär Walt att hans cancer är i eftergift. Men snarare än att reagera med glädje går han in i badrummet och börjar stansa metalltornsdispensern med all sin kraft.

Den här scenen förunderliggör Walts sinnesstämning. Han är infuriated av hans cancer och hur det har påverkat hans liv. Han är upprörd att han kan lämna så lite till sin familj. Han är upprörd av allting. Och precis när han finner att hans cancer är i eftergift, är han fortfarande rasande eftersom ingenting i hans liv löses.

När episoden du tittade på börjar ( Över ) återhämtar han från efterdyningarna av denna informationen. Han berättar för Jessie att han planerar att gå i pension, men två viktiga saker har hänt som ändrar sig:

 • Hank fortsätter att agera den tuffa och Walt kan se hur mycket hans son ser upp till honom.
 • Skyler tackar alla för sitt stöd och rostar Gretchen och Elliot Schwartz som "hjältar".
 • Kombinationen av dessa två händelser har alltid varit en farlig katalysator för Walt. Han vill vara den perfekta farsfiguren för sin son och är arg att trots allt är han klar, och allt han kan lämna, blir han inte mer "respekt". Denna ilska riktar sig inte alls mot hans son, utan hos Hank som är hans "konkurrent" i detta avseende.

  För det andra har han i hela serien en djup och bitter hat för Gretchen och Elliot. Om han hade stannat kvar i verksamheten, skulle han vara en miljardär för tillfället - istället är han en läkemedelshandel, cancerlärare i gymnasiet - och han förnekar det.

  Slutligen till den aktuella scenen: Walt är arg, han dricker tequila, och han vill försäkra sig. Han kräver att hans son dricker eftersom han är husets man. Från sin droghandel har han nu varit i kontroll. Han har behandlat kraftfulla och farliga män - och nu kommer Hank att påverka sin son i sitt eget hus? Walt kan inte acceptera det. Så han kommer in i en macho tävling med Hank.

  Som du med rätta påpekar, kommer du till en intelligent observatör som känslig och barnslig - men Walt tänker inte rakt, han är full och bearbetar fortfarande sin cancerreduceringsnyhet.

      
  svaret ges 29.02.2016 10:31