Föra en fransk omelett av ficka-typ utan att ostmassan klibbar på pannan?

3

Jag försöker göra fickan / rugbybollformad typ av omelett, i grunden den andra omeletten i den här videon: länk . Jag vill att den ska vara rinnande på insidan och uttränga på utsidan.

Jag använder också ätpinnar istället för en gaffel eftersom jag såg råd att använda dem för detta recept, ätpinnarna är mindre hårda på nonstickbeläggningen och bättre för att blanda allt i pannan.

Problemet är att när jag kommer till shake-and-stir-biten, där vätskans värme ska stiga relativt jämnt, istället får jag en klibbig ost på pannan, vilket också är svårt att röra sig, eftersom det är för torr och även om jag lämnar mer vätska runt för att smälta med den, är det inte koll på.

Någon har en uppfattning om vad jag gör fel här? Är pannan för varm / kall? Använder jag för lite smör? Är ätpinnar det rätta verktyget för jobbet? Eller är det verkligen mer om teknik?

    
uppsättning nitzanms 10.08.2015 14:49

1 svar

2

Börja med att granska din panna noga. Jag misstänker att Pepins har en bra bas med jämn värmefördelning (inga värmepunkter) och en bra arbetsplatta. Också överväga att använda ett träsked / spatel eller non stick-kompatibelt verktyg, eftersom du kanske inte flyttar ojämnheten tillräckligt snabbt.

Utan bilder eller detaljer kan du inte rekommendera din panntemperatur och mängd smör. BTW, det är känt som en (fransk) "Classic Omelette"

    
svaret ges 01.07.2016 14:39