Då Elf Blood racial egenskap tillåter dig att uppfylla "vara en elva" förutsättningar?

6

I Pathfinder har halvälvor följande rasegenskaper:

Elf Blood: Half-elves count as both elves and humans for any effect related to race.

Sedan nu har jag alltid ansett att det innebar att en halv elva skulle kunna vara en Forntida Lorekeeper som är" tillgänglig för elva oracles ", eller en Brightness Seeker som har" race: elf "som en förutsättning.

Men det verkar mig mer och mer udda att det här är möjligt, på toppen av de andra sakerna som är speciellt utformade för halvälvor.

Vad är det officiella ämnet i ämnet? Kan en halv elva ta en arketyp, en prestige klass, en prestation eller andra saker med att vara en elf som en förutsättning?

Som en sidotik satte jag medvetet inte "elva" som en tagg eftersom samma fråga kunde ställas till någon ras med rasegenskapen "X blod" (t.ex. halv orker).

    
uppsättning Anne Aunyme 27.07.2017 15:49

1 svar

10

Ja, hybridraces kan ta alternativ utformade för något av deras föräldraserier, samt alternativ som är utformade speciellt för deras ras. Det är en av anledningarna till att halva elven är så potenta (många säger överstyrda) i Pathfinder (halv orker mindre, eftersom orc och halv-orc alternativen inte är så bra som elva eller halv elva alternativ).

Från vanliga frågor har vi en regel att hybridraces kan välja fritt från "reglerelement" för båda föräldraserierna :

Half-Elf or Half-Orc: Can a character of either of these races select human racial archetypes (such as from Advanced Race Guide?

Yes. Half-elves and half-orcs may select racial favored class options, archetypes, traits, and so on, as if they were a full member of both races (a half-elf can select elf and human rules elements, a half-orc can select human and orc rules elements).

Edit 9/26/13: This is a reversal of an earlier ruling. This resolves a discrepancy between this FAQ and two Advanced Player's Guide FAQs.

Observera att en rasarketyp, som den gamla föräldern, är uttryckligen listad här. Frustrerande är feber inte uttryckligen nämnt, men det skulle säkert vara ett "regelelement" och en ganska likartad (vad det gäller förutsättningar) för egenskaper som uttryckligen nämns av "och så vidare."

    
svaret ges 27.07.2017 16:08