Ned att flytta betongplattor till bakgården

4

Jag bygger en pizzaugn för bakgården och en del av byggnadsanvisningarna säger att man ska bygga tre betongplattor (2 som är 47 "x 20" x 5,5 "och en annan som är 47" x 29,5 "x 5,5"). Det ber dig att hälla plattorna på en plan yta som ett garage golv.

Jag hällde dem på mina garagegolv utan att tänka på hur mycket jag skulle få dem till bakgården och uppe på CMU-basen som är 5 kurser höga (så lite över 42 tum höga). Jag måste få dem genom ett staket (när det tas bort lämnar det en 33 "bred räckvidd sida vid sida.

Jag tänkte att en motorlyft skulle vara bra men orienteringen av benen som jag tror skulle vara för bred för att komma igenom portstaket. Min nästa idé var att bygga en A-ram för att lyfta den på en släde för att transportera den till baksidan och använd sedan A-rammen utrustad med en kedjevall för att få den högre.

Vad tycker ni om det här tillvägagångssättet eller har du en annan?

Jag tror att de två mindre plattorna ska vara ca 450 kg vardera och den större plattan ska vara nära 800 kg.

    
uppsättning Rod 01.11.2015 21:08

6 svar

3

10 stouta män att tippa plåtarna på kanten, sedan träningsrullar, egyptisk stil. Kanske lite ramp att få dem upp till sin sista viloplats.

    
svaret ges 01.11.2015 22:17
3

155 pund per kubikfot verkar vara ett typiskt tal för betong. En kubikfot är 12x12x12 inches eller 1 728 kubikmeter. Din större platta kommer till 7,625,75 ci och borde vara rätt ca 684 lbs. Din mindre platta borde vara ca 464 lbs vardera.

Om de inte har botat i en månad eller så kommer de att vara svaga / bräckliga såväl som tunga. Så du kanske vill tänka på det under en månad medan de botar och blir starkare. Vatten dem ibland (och nej, jag skojar inte.)

Jag skulle sikta på en dolly, med plattan laddad så att dollyen kan rulla genom porten. Annars en 3 eller 4 hjulvagn. En lång (dollyhanterad) dolly ger dig en hävstångseffekt. Kilar och jackor för att lyfta plåten från garagegolvet så att dollyen kan glida under den (platt) för att ladda.

Ha någon redo att chocka hjulen om det finns några backar.

Rullar är ett annat alternativ, men det kan vara svårt att hantera utan ett besättning för att fortsätta slå dem rakt och springa dem från baksidan upp till framsidan. Du behöver en hård väg (träplankor eller plywood) över gräset för de som ska arbeta. Du kan också behöva det, beroende på vad däcken är, om du använder en dolly eller vagn.

Motorns hiss är fortfarande meningsfull för att lyfta upp dem (kan passera genom porten i bitar) eller det finns en mängd andra strategier - men jag skulle hyra (eller köpa en om du har andra användningsområden) en motorhiss för enkelheten och tillförlitligheten av den.

    
svaret ges 01.11.2015 23:43
1

Det här är en tuff. Jag tror att använda ett fordon skulle vara bäst, men jag ser inte att komma igenom 33-porten.

Jag tror att du behöver något som är lågt och smalt. En stark metallplattformsbil

kanfungera,densvåradelenskullekrossablockenpåplattformen.Dumåstenogocksåläggaplywoodpåmarkenframförtrucken,jagföreställermigatthjulenskullegrävarättinimarken.(Jagharaldrigsettenavdessamedutomhustyphjul.)Omduanvändetvå8bitaravplywood,klippasmalnogförattkommaigenomportarna,dukanbytademochgå8'påensträcka.

Enpalettjack

kan vara en bättre satsning, det är nog ganska lätt att använda en hävarm för att få lite trä under mitten av blocket för att höja det tillräckligt för att lyfta med palettuttaget. Du kan till och med bygga en palett för blocken om det är lättare.

Om det finns någon form av sluttning alls, måste du vara försiktig så att de inte kommer ifrån dig. Att sänka det eller höja det med en vinsch eller en kom-längd kan vara vägen att gå och hålla en bräschchock bara nedförsbacke av hjulen precis i fallet.

    
svaret ges 02.11.2015 10:11
1

Jag skulle definitivt andra pallpalltipset. Jag har tre och de kan alla hantera 2000kgs (4400lbs) så vikt är inget problem. Använd ett par barer på träförpackningar för att få upp det från golvet tills du kan få vagnstoppar under den. Kör sedan lastbilen under den och sänk domarna.

Justera några plankor eller 3/4 "plywood (så länge det inte finns några stora droppar i rutten) för att de solida hjulen ska springa på.

Att få upp det på toppen skulle jag använda en "materiallyft". Jag använder dessa för att lyfta stålstrålar upp till taknivå och de är superlätta, super säkra och mycket lätta att manipulera, även under tung belastning. De finns att hyra här i Storbritannien. Genie är det gemensamma varumärket här. länk .

Förhoppningsvis finns det något liknande nära dig?

Jag väntar också på väntan. Unreinforced betong är mycket benägen att spricka under spänning. Minsta månad.

Var en stor historia för barnbarnen ...

    
svaret ges 04.11.2015 07:46
0

Jag hade en granitkolv snidad som vägde omkring så mycket, med en inskrift som ett minnesmärke som behövde placeras. Jag använde en motorlyftning för att lyfta den på min lastbil från en asfalterad parkeringsplats, sedan transporterade den hela till platsen nära en skogskant där den skulle ställas in just då. Jag gjorde en trä gångväg för att använda hissen för att få den till sin sista viloplats, det var osäkert, skrämmande ibland, men jag var långsam och avsiktlig och fick det gjort. Gangvägen var bara ca 10 ft lång.

Jag höll det så lågt som möjligt och tittade noga på hur det svängde på den mycket korta kedjan som jag hade lyft upp av.

    
svaret ges 02.11.2015 02:10
0

Klipp av sektionerna i halv (eller tredjedelar) så att de är lite hanterbara. En gång på plats kan de mortared tillsammans med eldfast cement. Också om du kan konstruera en skridsko tillverkad av 3/4 CDX-plywood för sängen och vissa träramar, borde det vara relativt enkelt att dra blocken med ett fordon.

    
svaret ges 02.11.2015 03:42