Vilka korrigeringar finns det för Keep on the Shadowfell?

9

Denna fråga är lite inspirerad av den här , eftersom den ger 4E-modulen, < em> Håll på Shadowfell . Det är allmänt känt vid den här tiden att KOTSF är brutet på många sätt, den första striden (en bakhåll, gå figur) ensam är bevis nog av det uttalandet. Nu har KOTSF vissa fördelar med det, till exempel en väl utformad och genomtänkt arbetsbas, Winterhaven. Jag skulle till och med hävda NPC: erna och historien är ganska bra för en WOTC-publikation. Det vill säga, jag vill använda denna kampanj när jag drar några D & D-newb-vänner till RPG men jag vill inte kasta ut barnet med badvatten, dvs. skrapa hela modulen på grund av vissa (väldigt) dåligt utformade aspekter.

Vilka korrigeringar finns det för Fortsätt Shadowfell ? Dessa fixar eller mods eller vad-har-yous behöver inte vara officiella WOTC-enheter, men det skulle föredras. Är det till och med värt att försöka fixa modulen eller är den bortom fixering utan mycket tidskrävande DM-ansträngning?

På en sidoanteckning: Jag har länkat den fria pdf-versionen av KOTSF från WOTC-webbplatsen ovan för någon som inte känner till den eller behöver en uppdatering med den innan de svarar.

    
uppsättning Sorcerer Blob 06.06.2011 16:13

3 svar

3

Några andra KotS remixer jag har hittat:

länk länk

Denna tråd på enworld talar om det. länk

    
svaret ges 15.06.2011 20:20
7

Det finns några kända korrigeringar. Den viktigaste, om än oofficiella, är den på webbplatsen Alexandria . Det refokuserar kampar, tar bort möten eller byter dem i tid, för att göra en mer trovärdig och trevlig upplevelse.

Folk på WotC gjorde också en republicering, och det fasta äventyret kan nu hämtas gratis på deras TryDND-webbplats .

Ett exempel: det första mötet, som ursprungligen anges, har fiender framför festen, och inte bakom stenarna, som de borde (texten säger att de är gömda för visning).

Jag har läst en annan uppsättning korrigeringar på elevenfotpolen . Om jag minns rätt, skulle de ersättas av materialet vid den första länken jag nämnde.

    
svaret ges 06.06.2011 17:31
5

Uppdatera monster

Om du bara ändrar en sak, uppdatera monster baserat på den senaste monsterdesignen. Lågnivå monster i början av spelet tenderar att vara grymt över eller underdriven. En trivial förändring skulle vara att fånga Monster Vault och bara använda monster från det, återhämta sig vid behov.

Uppdatera objekten

De magiska objekten som erbjuds i keep är pre-PHB. Med tanke på den enorma mängden objekt som har kommit ut sedan dess, antingen använda önskelistor, den nya slumpmässiga skattemetoden eller din egen bedömning för att få objekt sällsynthet och kraft i linje. När jag spelade genom DM var tvungen att ge vår fest (4 nybörjare och ... mig) en stor dump av saker i början för att sänka dödsräntorna. Jag skulle inte rekommendera det i allmänhet, men systemmesterskap är alltid en bra sak att ha.

Annan diskussion

Här är en tråd som talar om ändringar och ändringar. De föreslår att den officiellt reviderad versionen är bättre. Och den här kommentaren föreslår att skattesatserna är bara sätt för lågt.

    
svaret ges 07.06.2011 04:19