Hur var doktorn kommer att fixa tidsskadorna Rose orsakade i "Fars dag"?

3

I faderns episod av Dr Who (2005) hävdar doktorn att han, när han en gång har Tardis, kommer att åtgärda skadorna på tiden som Rose orsakar när hon förhindrar sin fars död och förhindrar reapersna. Men han indikerar att efter sin "fix" Roses far kommer fortfarande att leva.

I slutändan korrigeras skadorna på tiden när Rosas far tillåter sig att bli dödad och att detta svar indikerar att bara Peter Tylers död skulle ha fastställt paradoxen.

It seems Peter Tyler's death is an integral part of the natural timeline. Most likely because had he lived, Rose might never have met the Doctor, and Bad Wolf would not have played out the way it did.

Hur gick det då att doktorn planerade att "fixa tid" med Tardis på ett sätt som skulle ha tillåtit Rose's pappa att fortsätta att leva?

    
uppsättning KennyPeanuts 05.02.2015 15:47

2 svar

2

Under säsongen 6 nämnde doktorn i "The Girl Who Waited" en verklighetskompensator och några saker som skulle kunna göra TARDIS till en paradox:

The Doctor: Perhaps. Maybe if I shunted the reality compensators on the TARDIS, recalibrated the Doomsday bumpers and jettisoned the karaoke bar, yes. Maybe, yes. It could do it. The TARDIS could sustain the paradox.

Det är det enda som kommer att tänka mig när du frågar om TARDIS-upprätthållande paradoxer, men vad som helst för att lösa paradoxer.

    
svaret ges 06.02.2015 00:11
1

Det finns inget i avsnittet (förutom det uttalandet) för att föreslå att han hade någon plan förutom att "komma till säkerhet och träna resten senare". TARDIS var både en plats för säkerhet och det största verktyget i hans arsenal, att få det blev första prioritet.

Strukturen i episoden innebär att situationen var fixerbar. Tiden försökte redan självkorrigera genom att ge Pete möjlighet att dö som han ursprungligen gjorde. Det resulterade i en "nära nog" som låter allt gå vidare.

Så doktorn säger att han kan fixa det är möjligen sant. Det var trots allt inte bara att ändra Petes död som bidrog till paradoxen, det gick också över / ändrade sin egen tidslinje och doktorn inser inte skadans omfattning förrän han hittade TARDIS borta. Han lämnade Rose där också, så det ser ut som att han bara skulle vara av och Pete skulle vara bra, eller det skulle räkna ut sig själv. Då bam, ingen TARDIS. Att fastställa sin egen tidslinje kan ha tillåtit Pete att överleva. Han visste inte säkert tills det var försökt, eller tills han kunde skanna hela snarlen ordentligt. Det gick inte att göra det så här.

    
svaret ges 05.02.2015 18:05