Är det bättre att boka flyg ihop eller separat om jag måste byta flyg?

3

Jag vill boka ett flyg från DTW till SFO och ett returflyg från SFO till DTW. De är samma pris om jag bokar dem separat eller om jag bokar dem tillsammans. Jag undrar bara om jag ska boka dem separat eller tillsammans?

Så det finns 2 situationer som jag tror jag måste överväga. Om inga akut förändringar av planer inträffar (och jag tror inte riktigt någon vilja), så är det ingen av detta. Låt oss dock antar att en av följande två situationer uppstår ...

Situation 1: Någonting kommer upp och jag måste ändra / avbryta en av flygningarna men inte den andra. Kommer det att kosta mig mer att byta om jag hade bokat det tillsammans i stället för separat? Jag tror på något sätt ändringsavgiften blir densamma, men hur är skillnaden i priser för det fall där jag bokade båda flygningarna tillsammans? Till exempel, om jag vill byta min SFO till DTW-flygning och vill hålla min DTW till SFO-flyg samma, måste jag betala skillnaden i biljettpriser för båda flygningarna? (När jag inser att jag måste göra en förändring, kommer priset på båda flygningarna troligen att ha ökat betydligt.) Eller ska jag bara betala avgiften + prisskillnaden för den ena flygningen jag vill ändra?

Situation 2: Någonting kommer upp och jag måste byta båda flygningarna samtidigt. I det här fallet tycker jag att det kan vara bättre att boka dem tillsammans och hoppas att jag bara måste betala bytesavgiften en gång? Är detta sant?

Alla tankar skulle uppskattas. Situation 2 är förmodligen en storleksordning mindre sannolikt än situation 1, så situation 1 är verkligen den jag behöver tänka på. Tack!

    
uppsättning nukeguy 18.02.2017 19:46

2 svar

3

Det finns en komplikation som potentiellt kan ändra din beräkning. Biljettreglerna kan innehålla ett villkor som kan vara gynnsamt - vanligen att efter avgångsändringar återges med historiska priser, eller som kan vara ogynnsamma - ändringar är inte tillåtna efter avgång.

I det förra fallet skulle det inte göra någon skillnad för utgående flygning, men om du ville ändra inkommande flygning kan du vänta tills du kommer utåt för att ändra det och du kan bara behöva betala bytesavgiften (beroende på tillgänglighet). I det senare fallet kan du, efter att ha tagit utgående flygning, behöva avbryta resten av flygningen och köpa en ny biljett.

Om du tittar på ett prov DL DTW-SFO-DWT Y tar några veckor ut, och även en UA-biljettpris är bytesavgiften på ettdera flygbolaget $ 200 för en biljettpris på $ 400-500, så att du bara är trolig för att göra en förändring av antingen inkommande / utgående eller båda på en gång, så bokar ar / t-biljett låter som en bättre idé. Dessutom, om det var en DL-biljettpris, säger biljettreglerna på matris :

AFTER DEPARTURE OF JOURNEY - APPLIES WITHIN TKT VALIDITY
CHANGES NOT PERMITTED/REFUND TKT-ANY REMAINING AMT WILL
APPLY TO NEW TKT.

UA-biljettpriserna reglerar emellertid:

REPRICE USING CURRENLTY TICKETED / HISTORICAL FARES.

Även på matris kan du se vad de typiska priserna är för din utgående och inkommande resa vid olika tidpunkter, dvs < 7 dagar eller > 14 dagar, vilket kan forma din beräkning.

Komma tillbaka till dina frågor:

Situation 1: Something comes up and I have to change/cancel one of the flights but not the other one. Will it cost me more to change if I had booked it together as opposed to separately? I think, either way, the change fee will be the same, but what about the difference in fares for the case where I booked both flights together?

Det kan kosta mer att byta om du köper ar / t-biljett eftersom du måste betala för ökning av biljettpriset, om det är för flygningen du inte ändrar.

Situation 2: Something comes up and I have to change both flights at the same time. In this case, I think it could possibly be better to book them together and hope that I only have to pay the change fee once? Is this true?

Ja

    
svaret ges 19.02.2017 09:55
3

Om du ändrar ens ett ben måste du betala bytesavgiften + skillnaden i biljettpris för hela resplanen (självklart, om du bokat flygningen där och flygningen tillbaka separat som två 1-vägsflygningar, då hela din resplan är bara ett flyg).

Så, i din "Situation 2", bokar flygningarna tillsammans är klart bättre (endast betala en förändringsavgift).

I "Situation 1" kommer det hela ner till vilka priser du tror blir stabilare, 1-vägs eller rundresa. Anecdotiskt / från min upplevelse verkar det som om priserna på resan är stabila, speciellt om 1-sätten är billiga endast på grund av en speciell och tillfällig rabatt / försäljning (så du borde bättre boka båda flygningarna tillsammans), men jag har ingen data för att säkerhetskopiera det. Kanske kan du prova en prognosplats för flygbiljetter och se hur både 1-vägs- och returpriserna beräknas förändras, och bestäm det utifrån det.

    
svaret ges 18.02.2017 21:25