Jag installerar jag mitt gröna bord innan jag installerar min duschpanna?

2

Jag har varit tvungen att ta ut min gamla hörnutrymme och installera en större dusch. Vad jag går tillbaka med är odlad marmor. Det här blir pan och väggarna. Jag fick veta att jag behövde installera pannan och förbereda väggarna med grönbrädet innan de gjorde och installerade mina väggar. Min fråga är att installera jag grönbrädet först eller duschpannan?

    
uppsättning Ted 19.04.2014 21:01

3 svar

2

Duschpanna är alltid först eftersom du vill ha toppen av duschen till kanten av grönbrädet. Så det kan vara att shimming är involverad för att få väggarna inte bara fodrad med pannan men så nära som möjligt för att vinkelrätt.

Jag kommer inte att argumentera med dina installatörer eftersom jag har haft några stora lakan granit och marmor installerad för duschar, men jag skulle rekommendera en bakplatta inte grönbräda. Även om de säger att grönbrädet är bra eftersom vattnet är ogenomträngligt för sin kakel, betyder det inte att vatten inte kan komma på grönbrädet bakifrån eller uppåt. Och om de limmar arken där nere kommer det att bli problem. Att använda Hardiboard skulle ta vatten från någon riktning utanför ekvationen.

    
svaret ges 19.04.2014 21:18
0

Jag vet inte hur långt du är, och jag har aldrig installerat en dusch, men jag har installerat några badkar från början och jag antar att principerna är desamma. Jag ramar höljet för att tillåta 1/4 "extra runt, det vill säga för ett 60" långt badkar som ramar öppningen 60-1 / 2 "lång. Jag ser till att hörnen är så kvadratiska som jag kan få dem och väggarna är raka och plummade. Jag ser till att tapparna i hörnen är ordentligt bundna för att minimera eventuell böjning om någon tungt lutar sig på väggen och jag ser till att det kommer att finnas tillräckligt med stud som visar i hörnet för att fästa styren på väggen # 2 efter att brädorna är uppe på väggen nr 1. Jag sätter i blockering där några horisontella fogar kommer att vara, inklusive ovanför där toppen av badkaret kommer att vara. Jag installerar badkaret, skumar bultarna med 1/4 "shims till 1/4 "ovanför toppen av karmen läpp. Jag installerar 1/2" backer board 1/4 "över läppan av karmen. (Jag håller med DMoore ovanför om greenboard, jag kommer inte använda den för en karbinhölje) Eftersom inramningen är 1/4 "" ute "i tuben är insidan av 1/2" bakplattan nu 1/4 "" inuti "karet. Läppen på ett badkar är vanligtvis 1/8" till 1 / 4 "tjockt, så att ytmaterialet (kakel, marmor etc.) kan överlappa läppet av tuben smidigt, med baksidan av det färdiga materialet knappt vidrör eller nästan rörande, innanpå läppen. Om din duschpanna läppen är mer än 1/4 "tjock du kanske behöver justera i enlighet därmed. Också, om du tänker på att gå denna väg, kanske du vill kolla med din marmorleverantör för att se till att denna extra 1/2 "inte slänger sina beräkningar. Backerbräda är mycket svårare att skära än greenboard, och det är viktigt att undvika andning av damm. Du kan fästa den med speciella skruvar avsedda för ändamålet eller 1-1 / 4 galvaniserade takspikar. Skruvarna är svåra att köra, en drivrutin är vägen att gå, jag hittar. Jag brukar använda halvskruvar och halvspikar, eftersom jag föredrar skruvar, men naglar är snabbare och mycket billigare. Fästelement ska vara 8 "OC, och bör inte placeras inom 2" av hörnen på brädet eller inom 3/8 av kanterna. Jag har faktiskt ett skrot av 3/8 "plywood 8" lång och 2 "bred för detta ändamål.

    
svaret ges 20.04.2014 01:22
0

Din duschpanna bör ha instruktioner om hur man installerar det.

Placera grönbrädet i först och sedan trimma det för att glida in duschpannan är inte så ovanligt.

Jag rekommenderar att du antingen köper din duschpanna först, så att du kan läsa instruktionerna innan du börjar lägga in greenboard. Om du inte har plats för att hålla duschen, välj duschen och titta på installationsanvisningarna online.

    
svaret ges 10.06.2014 13:48