Vilken typ av material kan jag använda för att täcka ett fönster för att hålla utkylningen?

4

Jag har ett litet fönster i mitt badrum som ligger högt uppe i taket. Det är ganska meningslöst, men eftersom badrummet alltid är kallt, tror jag att det låter kall luft komma in. Jag skulle vilja bevisa den här teorin genom att täcka den med något slags temperaturbeständigt material. Vad rekommenderar ni? Jag hyr, så det kan inte vara alltför skadligt. Jag skulle också föredra något som inte är riktigt fult som plywood. Några förslag?

    
uppsättning Adam 08.01.2013 00:04

4 svar

7

Jag skulle först kontrollera läckor. Även en liten spricka kan låta mycket kall luft över tiden. Caulking skulle vara den rätta lösningen, men eftersom du hyr ut kan skumavstrykningstejpen vara en snabbare / billigare lösning.

Om fönstret är enstaka eller på annat sätt bara dålig kvalitet kan kylan komma rakt igenom glaset. (Det här är förmodligen mer sannolikt.) Om du inte behöver fönstret alls och inte har något emot att blockera dess belysning / ventilering, kan du få isoleringsmantel för runt $ 10 och skära det till storlek.

Om du behöver lampan från fönstret finns det olika fönsterisoleringssatser som finns tillgängliga på marknaden för $ 5-10. I huvudsak är det krympa omslaget runt fönstret. Använd sedan en hårtork för att jämna ut eventuella rynkor.

    
svaret ges 08.01.2013 01:41
5

Jag använder krymppaket. Enkelt och effektivt.

Termisk förlust är ganska signifikant genom konvektion, inte ledning.

Vi använde det för att ta på elräkningar som dåliga studenter, men jag såg också den här metoden som används av miljoner dollar hem.

    
svaret ges 08.01.2013 00:27
1

Jag tog plastplåt från din favorithemsbutik och kanalbandade det runt fönstren för att stoppa utkastet. Det var mycket effektivt.

    
svaret ges 08.01.2013 14:33
0

Skär bubbla wrap för att passa fönstret, spritz det med vatten och hålla det till fönstret. Du kan lägga till krympa om du vill.

    
svaret ges 03.12.2014 22:33