Addering andra jordstav. Är detta ett acceptabelt sätt att binda?

4

Jag har nyligen upptäckt att vår enda jordstav bara är 4 meter lång. Det vill säga, jag vill lägga till en grundstång för att "förbättra" jordningssystemet och förhoppningsvis följa ordentligt med den elektriska koden.

Vårt nuvarande elsystem är det i blått, där M är mätaren, B är brytaren. Båda är jordade via # 8-ledningar anslutna till jordstången. Markbussen i huvudpanelen är också ansluten till jordstången via en # 8-ledning.

Den befintliga markstången ligger framför huset. Men det finns inte mycket utrymme framför för att placera en annan stav där. Det är sagt, jag planerar att sätta den extra stången på baksidan av huset. I själva verket kommer de två stavarna att vara cirka 20 meter från varandra.

Nu är frågan: Kan jag bara köra en # 8 eller # 6-kabel från 8-fotstången tillbaka till huvudpanelen och binda den bara till markbussen, som faktiskt binder de två jordstavarna? Eller behöver jag köra en separat tråd hela vägen från 8-ft-stången till 4-ft-stången? Observera att huvudpanelen kommer närmare 8-fotstången. De kommer bara 7-8 meter från varandra.

    
uppsättning Darwin Bautista 10.03.2017 12:48

1 svar

2

NEC kräver att bindningselektroderna är anslutna via en godkänd metod om de sammanfogas utanför , en godkänd enhet som huvudet kopplar loss fästkroppen. Med andra ord kan du kanske ha gjort det korrekt, förutsatt att huvudavstängningen är faktiskt i dörrar och inte utomhus, och det hade en fri öppning. Om det inte fanns några fria lugs tillgängliga så skulle det behöva säkras via en godkänd metod.

Att lägga till två nya markstavar (6 ft en del är kod) skulle vara idealisk och låta den gamla bli begravd och oanvänd. Men som nämnts av Ecnerwal skulle det inte skada något för att lämna det ihop. Jag säger att koppla bort det som nästa hemägare kommer bara att vara förvirrad.

Redigera

Ytterligare information har blivit uppmärksammad genom att din ritning visar en ruta under mätaren. Detta är typiskt för en huvudkoppling. Bara för att vara tydlig, skulle panelen inuti inte anses vara huvudbrytaren om det redan fanns en ute. Om så är fallet skulle anslutningen av jordningselektroden endast vara acceptabel vid huvudbrytaren och inte panelen inuti.

Koden kräver endast en 8 ft jordstav om min 25 ohm är uppfylld. Det är lättare att köra två (Koden säger 6 ft en del) och stör inte testningen om 25 ohm nås.

    
svaret ges 10.03.2017 13:45