Ändra din lastbil för att förbättra körsträckan

Med priset på bränsle uppåt söker lastbilsägare så många sätt som möjligt för att få bättre bränslekylning. Du har förmodligen redan provat de enkla sakerna du kan göra för att suga fler mil ur en full tank, som att undvika onödig tomgång, eliminera snabba accelerationer och se till att däcktrycket är korrekt. Dessa steg är bra, men de kommer inte att öka din körsträcka med stormsteg. Så vad kan du prova härnäst? Det ämnet kommer oftare upp nyligen på samtal med vänner och kollegor.

En av mina vänner har en dieselupphämtning som han har funderat på att utrusta med ett kallluftsintag, ett avgassystem med fritt flöde och en datorprogrammerare för att modifiera motorns inställningar - allt som kan hjälpa till att förbättra bränslekörsträckan. Ändringarna kostar cirka 1,000 XNUMX dollar. Han frågade mig om jag tyckte att förändringarna var en bra idé eftersom han vet att jag får gasbesparande frågor från människor varje dag. Mitt svar: det beror på.

Om ditt mål är att spara bränsle av miljöskäl och du inte bryr dig om kostnaden, behöver du förmodligen inte tänka för hårt på att köpa tilläggen. Men om ditt främsta mål är att spara bränsle för att spara pengar, kanske det inte är svaret att köpa tusentals dollar i delar.

Gör matematik för bränsleförbrukning

Låt oss ta reda på hur mycket bränsle du använder under ett år genom att ta en titt på din aktuella bränslelängd och det genomsnittliga antalet miles du kör årligen. Att ta hänsyn till fördelarna mot kostnaden hjälper dig att avgöra om ändringar passar dina behov.

 1. Årliga miles delat med din lastbils genomsnittliga miles per gallon = totala gallon som används per år. Gör det matte.
 2. Multiplicera svaret i steg 1 med genomsnittspriset på bränsle per gallon för att bestämma hur mycket du spenderar på bränsle varje år.
 3. Därefter beräknar du hur mycket ändringarna kommer att öka din bränslekilometer. Var konservativ, för annonser för varje produkt är vanligtvis avstängda.
 4. Använd den nya mpg-figuren och upprepa beräkningarna i steg 1 och 2 för att uppskatta hur mycket du kommer att spendera på gas på modifieringarna.
 5. Subtrahera det nya dollarbeloppet från den ursprungliga siffran för att hitta dina årliga besparingar efter att ha lagt till modifikationer på lastbilen.
 6. Dela nu priset för ändringar med de årliga kontantbesparingarna för att avgöra hur många år det tar att täcka kostnaden för ändringarna.

Här är ett verkligt exempel

 1. 20,000 15 miles kört under ett år dividerat med 1,333 mpg = XNUMX liter per år.
 2. 1,333 X $ 3.00 (för varje liter vanlig gas) = ​​$ 3,999 XNUMX spenderat på bränsle för året.
 3. De tre modifieringarna vi har pratat om skulle kunna öka lastbilens bränsleekonomi med 3 mpg. Gör om beräkningarna:
  • 20,000 mil per år dividerat med 18 mpg = 1,111 liter bränsle per år.
  • Multiplicera den siffran, 1,111, med $ 3.00 per gallon för en uppskattning av $ 3,333 per år för bränsle.
 4. Ta nu 3999 dollar (före modifieringar) och subtrahera 3,333 666 dollar (efter modifieringar) för att hitta dina årliga bränslebesparingar, XNUMX dollar.
 5. Dela kostnaden för modifieringar, $ 1,000 666, med besparingarna, 1.5 $, för att avgöra hur lång tid det tar att få tillbaka kostnaderna för uppdateringar. I det här fallet är svaret 30,000 år eller XNUMX mil. Kommer du att hålla trucken så mycket längre?

Om du kör färre mil varje år och om besparingarna per liter är mindre, tar det mer tid att få tillbaka dina utgifter. Å andra sidan, om bensinpriserna fortsätter att klättra uppåt, kan du se en avkastning på kortare tid.

Ändra din lastbil för att öka dess kraft

Kostnaderna för ändringar kan vara en bra investering om du gör ändringar för att få kraft (som alla tre uppdateringarna kommer att ge), för att du vill hjälpa till att minska bränsleberoende eller för att du vill att din lastbil ska ha ett visst utseende eller ljud. Ta hänsyn till alla dessa element och kom ihåg att det inte finns några rätta eller felaktiga beslut - det är dina pengar och din lastbil. Gör det som fungerar för dig.