Does du boka direkt från ett flygbolag, förbättra kundservice för att lösa problem?

11

I 2012 använde jag en tredje parts webbplats för att boka internationella flygningar på Air Canada och hade många problem som berodde på missade anslutningar (deras fel). I slutändan fick jag ingen ersättning och vid en tidpunkt sa en av sina reps till mig något som "väl vad du förväntar dig, du köpte inte biljetten direkt från oss så vi kan inte göra mycket för att hjälpa dig".

Jag har just återvänt från en internationell resa bokad direkt från United. När en anslutning var i fara (deras fel) skickade de email och sa att om vi faktiskt saknade det planet hade vi nu reserverade fläckar på nästa flygning. Vi kontaktade aldrig dem (vi var upptagna med sprint genom en flygplats); de initierade det.

Är skillnaden i dessa resultat direktköpsköp, eller är det de olika flygbolagen? (Kanske Uniteds kundservice är bara bättre än Air Canada?) Vi köpte också reseförsäkring den här gången (visste inte att det var första gången), men eftersom vi aldrig åberopade det är jag inte säker på att det är viktigt.

Jag försöker lista ut om lektionen här är "köp direkt från flygbolaget" eller "flyga United (om möjligt)". Jag har inte styrkan (eller resefrekvensen) för att bestämma detta experimentellt, t.ex. genom att köpa en biljett direkt från Air Canada för att se vad som händer.

    
uppsättning Monica Cellio 31.01.2014 20:32

1 svar

4

Medan det varierar från flygbolag till flygbolag, bokar säkert via flygbolaget, eller en välrenommerad resebyrå hjälper. Som resebänare, om priserna är desamma skickar jag alltid mina kunder via flygbolaget, för om något går fel med bokningen eller i bokningsprocessen är flygbolaget mycket mer sannolikt att hjälpa till än att röra dig igenom vad som helst online resebyrå du köpte din biljett från. Vissa flygbolag kommer att hjälpa oavsett vad, men enligt min erfarenhet är det bättre att antingen boka med flygbolaget, eller åtminstone så direkt som möjligt. Några källor: länk länk länk

    
svaret ges 04.02.2014 15:11