Dried tofu - har det ett annat namn, och var kan jag få den i Storbritannien?

3

En lokal asiatisk stormarknad brukade sälja dessa saker som innehavaren nämnde som torkad tofu. In kom vakuumförpackade och tycktes vara uttorkad tofu som hade marinerats i kinesisk grill eller chili sås. Det var mjukt, men lite söt och helt utsökt.

Det stängdes, men med lyckosam tillfällighet bytte jag jobb och hade en kollega med en kinesisk fru. De skulle köpa dessa saker på besök i Kina, i en ännu större mängd smaker, och var glada att ta med mig lite när jag frågade.

Jag har nu gått vidare. Jag har sökt de andra lokala asiatiska marknaderna för detta mellanmål utan framgång - de flesta personal i butikerna verkar synligt förvirrade när jag ber om "torkad tofu", som om de inte har någon aning om vad det kan vara.

Att söka på nätet för "torkad tofu" visar upp en mängd olika produkter som uppenbarligen är avsedda för matlagning: osmaksade block eller tofubitar som behöver krydda eller rehydrera före användning. Det här är inte vad jag är över huvud taget.

"Smaksatt torkad tofu" ger inte heller mycket annorlunda ut.

Detta fick mig att undra om det här ämnet har ett annat namn än den "torkade tofu" jag fick? Och om någon visste var som helst kunde jag beställa den online för brittisk leverans?

    
uppsättning Matt Thrower 14.07.2014 15:07

2 svar

2

Jag hittade svaret så småningom efter mycket flitig googling.

Den kallas torkad tofu, men av en eller annan anledning hänvisar de kinesiska marknaderna som säljer den till "torrbönor" i stället för tofu. Jag antar att det här är något speciellt i översättning. Därför svårigheten att lokalisera den.

(Som en sido är det intressant att Google inte vet att tofu och bönor är lika.)

Det finns ändå ett val högst upp på den här sidan:

länk

Det är mycket mer tillgängligt i USA.

    
svaret ges 16.07.2014 21:00
2

Jag undrar om det var bambu tofu eller "tofu skin": länk

    
svaret ges 14.07.2014 16:06