Can Jag kör ett köksavloppsavlopp 19 'genom en ihålig studvägg med sju 90-graders varv?

0

Jag lägger till en diskbänk till en källare och vill springa diskbänken dränera genom en ihålig studvägg för att nå den befintliga markstacken. Min oro är att det är 17 'bort och kräver sju 90-graders armbågar. Ja, sju. Jag vet att det är galet, men det här är vad jag måste jobba med. Det finns en pelare i vägen som inte kan flyttas och jag ser inga andra alternativ förutom att klippa en lång gräv i betongen från handfatet till bunten i badrummet, som jag verkligen inte vill göra . Tre frågor: 1) Är detta möjligt? 2) Kommer det att passera inspektion? 3) Behöver jag en ventil i närheten av diskbänken eller kommer stacken i badrummet att fungera som en tillräcklig ventil?

    
uppsättning Timbo 27.11.2017 03:39

3 svar

5

Borrningshål i 17 fot studs för att rymma en 1 1/2 tums avloppsledning rekommenderas inte. Det stora antalet tappar som påverkades, inklusive två hörn, skulle definitivt försvaga väggen, speciellt om det är en yttre lastbärande vägg.

Ett annat övervägande med vad som visas i din bild är att om det någonsin skulle vara anslutet skulle det vara omöjligt att köra en orm genom en sådan rörkonstruktion.

Det är vanligt att organisera husets layout så att VVS-routing optimeras och grupperas i ett visst område. På så sätt undviker du mycket av vad du föreslår. Du kanske vill seriöst överväga precis där du planerar att sätta denna diskbänk och avlopp.

    
svaret ges 27.11.2017 07:38
1

Det verkar som om du vill köra röret, trots att det är en utvändig studvägg bredvid din källarvägg. Denna vägg skulle normalt inte vara lastbärande men för estetiska ändamål. (Men som Michael påpekar att borra stora hål i alla dessa dubbar kan påverka väggens hållfasthet.)

Du skulle också behöva lägga till minst en tvåvägs avloppsrening som är strategiskt placerad nära mitten av loppet och det måste vara tillgängligt. Dessutom skulle du behöva en ventilationsstapel eller en luftadmatningsventil (AAV) vid diskbänken.

Jag skulle överväga en liten ejektor-stil-pump för handfatet och sedan köra avloppsledningen över huvudet. Jag vet inte ens om de gör en pump så här men det skulle vara värt en titt. De måste göra något för våtbensängar som ligger borta från avloppsstacken. Spolarutkastare måste ventileras hela vägen till vinden och kräver ett hål i källarvåningen. Nästan mer problem än vad du planerar.

Här är ett par relevanta avsnitt till den internationella byggkoden:

P3005.2.4 Change of direction. Cleanouts shall be installed at each fitting with a change of direction more than 45 degrees (0.79 rad) in the building sewer, building drain and horizontal waste or soil lines. Where more than one change of direction occurs in a run of piping, only one cleanout shall be required in each 40 feet (12 192 mm) of developed length of the drainage piping.

P3005.2.5 Accessibility. Cleanouts shall be accessible. Minimum clearance in front of cleanouts shall be 18 inches (457 mm) on 3-inch (76 mm) and larger pipes, and 12 inches (305 mm) on smaller pipes. Concealed cleanouts shall be provided with access of sufficient size to permit removal of the cleanout plug and rodding of the system. Cleanout plugs shall not be concealed by permanent finishing material.

Lycka till med ditt projekt!

    
svaret ges 27.11.2017 11:44
0

Jag skulle överväga att pumpa upp ovanför eller bryta golvet. Annars ger Michael dig den raka skopan.

    
svaret ges 27.11.2017 09:22

Läs andra frågor om taggar