How att göra ett Priming Manifold ovanpå mitt poolpumplock

1

Jag har tänkt på att göra något så här ett tag för att hjälpa mig att pröva poolpumpen i början av säsongen. Idag hittade jag en bild av exakt vad jag tänker på.

Kan du hjälpa mig att identifiera vilka delar som används i den här bilden eller vilka delar jag kan använda för att göra något liknande?

Vad är det bästa sättet att försegla metallröret i plastlocket för att undvika läckor?

    
uppsättning ben 09.05.2016 21:18

2 svar

1

Jag skulle använda en mässingsskottmontering med Orings. som det här fotot visar. Lägg till din gängade avstängningsventil och slangadapter och du kommer att vara bra att gå. Var försiktig när du skär hålet om du använder en standardborr som de griper och vill bryta plasten. En hålsåg skulle vara ett bättre sätt att minska risken för brott. För en 1/2 "rör en 7/8" hålsåg för 3/4 "rör 1-1 / 8" hålsåg är standardstorlekarna.

    
svaret ges 10.05.2016 18:08
0

Att göra en koppling mellan olika material (hård / mässing och mjuk / plast) är svår. För det bästa resultatet är det bra att överföra med ett eller flera material med mellanstyvhet och / eller fästa ventilen på en bred tallrik och använd en gummitätning för att förhindra läckage / misslyckande.

Jag tror att ett bra ställe att börja skulle vara att leta efter vattenvärmare trycksäkerhetsventildelar. Kanske skulle det vara billigare att få en gammal från en skrotgård som du kan skära ihop. Eller försök leta efter några regnfat delar eller studera regnbåge byggnadsmetoder. När det gäller limet är återigen mellanliggande styvhet det bästa. Blandningar av epoxi, silikon, kalk och silikon-caulk kan alla vara användbara.

    
svaret ges 09.05.2016 22:24