Skala av hål för salt / peppar / krydda skakare?

2

Finns det någon referens för storleken på hål för saltskakare? För matlagning borde jag tro att hålen skulle vara större än för bordshuggare.

Denhärfråganärinte,"Skulle du rekommendera att använda en shaker?"

    
uppsättning CW Holeman II 29.07.2018 23:26

2 svar

6

Jag tror inte att det finns någon standard för hålens storlek. De flesta salt- och pepparkakarna jag har sett sålda för att användas vid spisen eller grillen behöver inte nödvändigtvis ha större hål men de har mycket fler hål. De har också mer salt eller peppar än bordssatser. Detta är ett exempel som liknar de flesta jag har sett:

Om du tittar på den stora mängd salt- och pepparkakare som finns, ser du att de kommer med mycket få hål, massor av hål, olika hål mm. Jag tycker att nyckeln i vad man ska använda är att hitta vad du trivs med.

Tänk också på vilken typ av salt och peppar du använder. De flesta shakers säljs för användning med bordsalt och slipad svartpeppar. Men om du använder ett grovt malt salt eller peppar skulle du naturligtvis behöva större hål.

Jag, som de flesta andra som kommenterade, använder inte shakers när jag lagar mat. Den enda gången jag skulle använda shakers är kanske när krydda mat före eller efter det kokas. Den verkliga nackdelen är att om du försöker skaka salt eller peppar över heta matar medan du lagar mat kan ånga få saltet eller peppar att täppa till hålen.

    
svaret ges 30.07.2018 21:48
0

Den enda situationen jag kan tänka på, där en skakare för kryddor kan hjälpa dig under matlagningen, är var a.) du behöver en snabb, jämn fördelning och b.) du kan se hur mycket du kryddar du har applicerat . För tillfället är det enda exemplet på det som tänker på att krydda rå kött innan du grillar, grillar eller rostar.

Om du måste göra det upprepade gånger och snabbt kan det vara en fördel att använda en shaker och storleken på hålen skulle vara anpassad för att fördela rätt mängd för det jobbet i ett eller två pass.

Jag skulle inte vilja skaka kryddor i en kruka (som kommer att bli rörd i alla fall) eller till och med på att grilla kött eller grönsaker i pannan, eftersom det skulle vara svårt att uppskatta hur mycket jag ansökte.

I allmänhet är krydda i hand lika snabbt och bekvämt som jag någonsin skulle behöva - och om jag behöver en jämn fördelning, gör det tillräckligt mycket för att låta luften sprida partiklarna på vägen ner ganska bra nog. Och tillämpa min andra regel - hålla utrustning till ett absolut minimum för att göra allt jobb som du kanske vill så fort du behöver, föredrar färdigheter till utrustning där det är möjligt - jag skulle inte använda en kryddare alls. (Jag gillar inte ens dem vid bordet!)

    
svaret ges 30.07.2018 10:51