Vilka fantasysystem centrerar på onda karaktärer och specifikt konsekvenserna av att vara ondska? [stängd]

17

Jag vill köra en kampanj av onda karaktärer, men jag vill att de ska få konsekvenser för att vara onda. Ju mer onda makten du får desto mer förändras din fysiska kropp, mentala tillstånd och förmåga att hantera normaler. Finns det några specifika RPG-filer som hanterar detta?

    
uppsättning Ronaldo Nascimento 19.01.2012 03:08

6 svar

13

Om du letar efter ett spel om konsekvenserna av ondskan, kolla Döda valpar till Satan . Det dämpar helt idén om ondska som en grandiös, melodramatisk strävan och visar de människor som byter för mörka krafter som billiga och lite patetiska. Alla konsekvenser du nämner i ditt inlägg är närvarande.

    
svaret ges 19.01.2012 14:01
14

Ravenloft för (A) DnD är ett utmärkt val för utforskning av onda roller i en gothic horror / fantasy inställning.

Vad du får med det är en reglerutvidgning för (A) DnD som gör att du kan mäta - på ett ganska diskret sätt - spel effekter som rädsla och skräck (som karaktärerna upplever) och det ger dig också en multi -nivå, gradvis system för att spåra och mäta evildörens nedstigning i galenskap, omänsklighet och motsvarande, symbolisk, fysisk mutation. Dessa system presenterar också incitament för evildören, försöker "locka" karaktären djupare och djupare med belöningar som delvis kompenserar dem för deras degenerering.

När det gäller inställningsvärlden: Officiellt består den av "domäner" den kartan 1) De mest kända litterära bitarna av den gothiska skräckgenren och 2) Prover av DnDs mest kända inställningar till en relativt (!) konsekvent helhet. På grund av denna inställningens karaktär - domänerna är åtskilda av "The Mists", en hemlig, gudomlig kraft (?) - är det extremt enkelt att ta med sig någonting av din egen design under Ravenlofts regler.

Personligen rekommenderar jag den version som publicerats för DnD3.5, men de flesta andra utgåvor är också bra. Faktum är att ju tidigare böckerna är desto bättre ser de ut. Dålig 3,5-version är full av ganska svaga illustrationer som kan vara en bra avstängning för en viss typ av människor ... som jag, för exempel. Jag äger dock tidigare utgåvor och kan komma tillbaka till dem som behöver visuell inspiration, förlita sig på 3,5 för regler bara.)

Observera att Ravenloft, som standard, inte uppmuntrar att spela onda tecken. Datorerna ska vara hjältar som är frestade av ondska och motsätter sig det till sitt bästa. Men de regler som antyds ovan ger ett solidt, men enkelt system som kan uppfylla Q: s krav.

-

PS: Om du inte är in i (A) DnD, kanske du vill kolla på Kult , vilket, trots att ett gammalt spel (som definitivt hör hemma till skräckgenren, så läsarens diskretion rekommenderas igen), har också ett ganska effektivt system för mätning av karaktärernas mentala balans (+/- extremiteter) och motsvarande psykiska / fysiska förändringar. Kult, som standard, ligger i en relativt modern miljö - det har dock drömvärldar där en helt isolerad fantasycamping lätt kan ställas in.

    
svaret ges 19.01.2012 09:41
7
Personligen rekommenderar jag Kobolds Ate My Baby för en ond kampanj, men det är nog inte vad du letar efter.

D & D3.5 kompletterar Heroes of Horror och Book of Filthy Darkness har variantregler som "Ondskapens onda" och "Långtidsverkningar av ondska".

Black Crusade har mekaniker för korruption och galenskap.

Tecken i Vampyr: Masquerade har en mänsklighet stat och konsekvenser för att förlora poäng från det, men det är lite sketchy för dina ändamål.

    
svaret ges 19.01.2012 09:00
6

Jag skulle säga att ett ödebaserat system som det i Dresden Files RPG skulle fungera extremt bra och kunde omvandlas från nutidens jord till vilken inställning du vill utan problem.

Jag säger att det skulle vara en bra grund eftersom systemet handlar mycket om att bygga en person som råkar vara lite (okej, mycket) mer än genomsnittet, med en slags kraft / frivilja. Du kan spendera "uppdatera" för att köpa krafter och dödliga stunts, men ouppdaterad uppdatering ger dig fler ödepoäng. Dessa ödepunkter gör det möjligt för dig att påverka världen, med deklarationer och invokationer av aspekter, eller köp av tvingare och ignorera din natur (t ex tillbringa en ödepunkt för att inte äta kungens ansikte just nu som din natur säger att du skulle vilja). Du kan också acceptera tvinga och få en ödepunkt för att ge dig in i din natur.

Tecken har aspekter som hjälper till att definiera sin karaktär som en person. För ett enkelt exempel kan en mörk arg batman-typ, ganska långt in i det ännu inte-kapital-E onda spektret, vara något så här:

  • Högt begrepp : Ren, dödlig avenger av ondska
  • Problem : Zillionaire playboy om dagen
  • Aspect : Haunted av förlusten av vad som kunde ha varit
  • Aspect : Barmhärtighet är rent och oskyldigt
  • Aspect : Jag är reträttens hand

I någon form av social (eller annars) situation kan GM erbjuda en ödepunkt till spelaren och påpeka att en av hans aspekter kan få honom att göra ... göra någonting. Spelaren kan acceptera ödepunkten och är överens om att de gör det, eller tillbringar en ödepunkt för att ignorera tvingningen (en spelare kan också självtvinga, med GM-godkännande). Den ödepunkten kan användas för allt från rullande tärningar, för att få en bonus på en roll eller för att förklara någonting i existens som passar för miljön / situationen (föremål för GM-godkännande / godkännande).

Som standard har din karaktär ett visst antal stressboxar som fungerar lite som temp-hp i 3,5 / PF för social / psykisk / fysisk stress, bestämd av deras statistik, tillsammans med förmågan att ta konsekvenser om de kör ut ur stressboxar. Konsekvenser kan vara allting, och är i grund och botten bara en annan aspekt som passar till "attacken" som skapade dem, vilket GM kan tvinga emot (genom att erbjuda ödespetsar - spelaren kan ignorera dessa genom att köpa upp tvingningen). Konsekvenserna går över tiden med olika intervall baserat på deras svårighetsgrad: mild (2 stress), måttlig (4 stress), större (6 stress) eller extrem (8 stress). De kan också användas, med GM-godkännande, att göra saker som att ta en konsekvens i utbyte mot att förbättra en roll - som om hur vissa spel låter dig använda din hälsa som mana i en mer extrem och karaktär som påverkar sättet. För ett trubbigt och enkelt exempel kan en varulv få en bonus på en attack i utbyte mot en "grumlig rasande" följd.

Att ta konsekvenser är också resultatet av fysisk / psykisk / social kamp, konsekvensen med den typ av karaktär du har och vad som orsakat dig att få konsekvensen. Detta kan ge dig konsekvenserna av att vara ondskan och vad det än är som gör dig ondskan, som då kan användas som tvångare (vilket låter hemskt, men fungerar bra i praktiken när alla får hänga på saker) för att få en verklig inverkan på saker, i motsats till D & D / PF: s "Jag är en barbarisk och pratsam folk pratar så jag sitter här stirrar på en vägg medan pratsam människor pratar".

    
svaret ges 19.01.2012 04:15
6

Ingen har nämnt Mitt liv med mästare ännu?

Du spelar onda minions av en ond mästare som ber dig att göra föraktiga saker. Ju mer onda saker du gör desto mer hatar du dig själv ( självskrämmande stat går upp) och ju mindre du kan övervinna din rädsla för mästaren och rebellera mot honom. Du kan dock upptäcka att du älskar någon och vägrar att lyda, vilket gör ditt uppror mer effektivt.

Wikipedia Mitt liv med mästare artikeln har en mer detaljerad beskrivning av detaljerna av spelet.

    
svaret ges 22.09.2012 12:53
1

Jag spelade en gång i ett spel baserat på Glen Cooks Black Company romaner och det fungerade verkligen väl Vi spelade med hedersämnen bland tjuvar, lojalitet, förräderi, mindre av två onda och så vidare - mycket episk på sitt eget mörka och vridna sätt.

Green Ronin släppte en d20-tillägg baserat på serien, men jag fick aldrig se hur det fungerade i praktiken eftersom vår GM ansåg d20 för mycket komplex. Jag vet inte hur mycket det spelade på de ondska som vi såg i böckerna, men det kan fortfarande vara värt att försöka hämta en kopia om du gillar d20.

Från ett mer modernt perspektiv kanske du vill titta på Black Crusade .

Med möjligheten att spela kampanjer på både Dark Heresy-nivå och på Deathwatch-nivån kan detta göra en mycket intressant kampanj om du gillar Warhammer 40k-universum. Det är dock en ganska mörk inställning, utan att de mörka krafterna kommer in i hjärtat och själarna på datorerna. Jag ser verkligen fram emot att spela detta vid någon tidpunkt.

    
svaret ges 22.01.2012 15:37