Flyg / tågkombination från Europa till Toronto / Vancouver

9

Mina föräldrar planerar en semester i Kanada sommaren 2012, de vill besöka släktingar i Toronto-området och besöka västkusten (Vancouver). De letar efter ett sätt att ha en plan / tågresa:

  • Amsterdam
  • Toronto
  • Tåg till Vancouver
  • Flyg till Toronto
  • Flyg till Amsterdam

Det verkar dock som om det inte finns några paketresor för tåg / flyg mellan Toronto och Vancouver, är det rätt eller finns det några paketavtal?

    
uppsättning Ton Plomp 08.12.2011 21:19

2 svar

7

Varför inte köpa en Amsterdam till Toronto, retur från Vancouver biljett? (Ofta kallad en Open-Jaw-biljett )

Priset skulle likna en retur från Amsterdam till Vancouver, men du skulle flyga till Toronto och tillbaka från Vancouver, boka dina egna tågbiljetter till Toronto till Vancouver-benet.

För tåget från Toronto till Vancouver är det "Kanadensiska" , och du bör kunna boka det online på förhand . Se Seat61.com sidan för mer information om tåget (även om viaRail-webbplatsen är ganska bra)

De flesta flygbolagens webbplatser kommer att sälja dig en käftkupong, men du behöver normalt gå igenom deras multi-city-bokningsgränssnitt för att göra det.

    
svaret ges 08.12.2011 23:56
6

Två saker som européerna ofta inte får om Kanada:

  • Det är stort. Riktigt stor. Toronto till Vancouver är 2000 mil med flyg, 2500 mil körning (du kan inte gå rakt, det finns Great Lakes och bergskedjor och sådan i vägen)
  • Våra tåg, enligt europeiska standarder, är få och långt ifrån. Lilla byar i Europa har tre tåg om dagen mellan dem, men det här flaggskeppet - Train 1! - varför, vår nations nationals symbol är den "sista spikbilden" och bandet av järnväg från havet till havet "det var en tid i det här stora landet" etc - går bara tre dagar i veckan. Och det tar 4 dagar att komma dit. Se punkt 1.

Så om du inte har något emot att vänta en dag (eller 2 eller 3) i Toronto för att synkronisera scheman med tåget, och sedan ta 4 dagar att komma dit kan det fungera. Vilket tar oss till det tredje problemet med tågsystemet i Kanada:

  • Det är dyrt. $ 600 + per person för månaderna i förskott-nej-ändringar-nej-återbetalning biljetter att sitta i en plats (ingen säng, och det lägger inte mycket) med filtar och kuddar är tillgängliga för köp. $ 2500 vardera för att dela en "stuga för 2".

Nu kommer jag inte att förneka detta är ett vackert land. Att se det från ett tåg är en av mina favorit saker att göra. Jag använder tåget mellan Toronto och Montreal och föredrar att flyga mellan dessa städer. Men jag har använt tåg i Europa och det är viktigt för en turist att veta vad "tåg" betyder här - de är inte samma.

Om de fortfarande vill göra det, går in i det med sina ögon öppna, är öppen käftplanbiljett vägen att gå.

    
svaret ges 09.12.2011 06:08