Vad är skillnaderna mellan Bearing vs Course vs Direction vs Heading vs Track?

34

Detta svar från English.SE fokuserar inte på flyg och förklarar inte "Spår".

I grundläggande, enkel engelska, skulle du snälla jämföra och kontrastera alla 5 termerna i min fråga? Skillnaderna mellan "kurs" och "rubrik" förklarades generöst i det här svaret .

    
uppsättning Greek - Area 51 Proposal 04.08.2014 09:19

3 svar

69

Så här förklarar jag det, förhoppningsvis hjälper det mer än att hindra!

Rubrik:
Det är här näsan pekar - och när min näsa är knuten till mitt huvud så är det här mitt huvud (och därmed min maskin) pekar i förhållande till norr.

Kurs:
Det här är min avsedda färdväg som jag har beräknat med hänsyn till vindar, variation och deklination.

Spår:
Det här är min verkliga väg reste över marken - precis som en uppsättning spår som jag skulle lämna bakom i snö eller sand i förhållande till norra

Bearing:
Detta är vinkeln mellan placeringen av ett objekt, en maskin eller en destination och , antingen:
- min rubrik Detta kallas "Relativ lager".
- eller magnetisk nord (riktning mot den magnetiska nordpolen). Detta kallas "magnetisk lager".

Så från bilden, om jag tar av från Springfield och kör till Shelbyville. Min kurs (den avsedda sökvägen) beror på öst eller 090 grader. Jag märker att vindarna är sydliga (från 183 grader till 003 grader), så jag gör min rubrik 095 grader för att kompensera för vinddrift (eller 5 grader krabba i vinden).

Om mina beräkningar är påskyndade, borde mitt spår vara detsamma som min kurs , men jag missbedömde vindarna och hittade mitt resulterande spår strong> över marken är 081 grader - jag måste korrigera (genom att öka) min rubrik för att komma tillbaka på kurs .

Nu med några flygplatser är navaiderna (NDB eller VOR) inte direkt på flygfältet men på avstånd, så om jag ville antingen flyga direkt till NDB eller ta reda på min position i rymden under enroute nav-kontroller, skulle ta bäringen till NDB / VOR, antingen i förhållande till min rubrik eller i förhållande till magnetiska norr för att hitta sin position.

Hoppas det hjälper.

    
svaret ges 06.10.2014 02:30
13

Jag kommer att försöka förklara så enkelt som möjligt, även om jag inte är professionell.

Rubrik
Det är det värde kompassen visar när du flyger ditt plan i förhållande till jordens magnetfält. Men din väg är inte var exakt ditt flyg går. Varför? för i de flesta fallen (om inte alla) det finns vind.

Spår
Detta är flygplanets faktiska "väg" över marken när vindseffekten är "tillsatt" till flygplanets hastighet. Du behöver spåra för navigering eftersom det här är du faktiskt går.

Med
Om det är från norr (sant eller magnetiskt): Med två platser A och B, bärs B till A vinkeln mätt medurs från nord till B med vinkelspetsplats A.

Om den är relativ: Med 2 platser A och B, bärs av B till A vinkeln mätt medurs från punkt A framåtriktad till B med vinkelspetsplats A.

I den följande bilden är rött sant, blå är relativt lager.

Course
Dettaärdenendavägendukanföljaförattnåenvisspunkt.Antagattduinstruerasatt"närma sig XYZ-punkten från öst", det betyder kurs 270 till XYZ-punkten. Följande bilder visar konceptet: 270 kurs till XYZ är den gröna. Den röda går till XYZ men det är inte 270, orange är 270 men slutar inte till XYZ.

Förmerinformation:

svaret ges 04.08.2014 10:40
1

Skillnaden mellan spår och rubrik omfattar inte bara vind, men inkluderar även flygning i sidoslip på grund av asymmetrisk dragning (t ex motor ut) eller pilotinducerad stabil sidoslip. Det inkluderar också AoA under en tur; extremt fall av 90degrees AoB vid hög AoA.

    
svaret ges 28.05.2015 00:54