Vad skulle göra att morteren skulle spricka över ett antal tegelstenar?

1

Under vintern uppträdde en stor spricka som sprang över morteln mellan ett antal externa tegelstenar. Sprickan löper på en diagonal och innehåller en spricka längs en vindisol.

Det verkar som att denna murbruk har reparerats tidigare.

Vi hade en extremt kall vinter, det värsta i 20 år.

Huset är 100+ år gammal.

Några tankar om vad som skulle orsaka en sådan spricka? Några råd om hur du åtgärdar det underliggande problemet?

    
uppsättning Tyler B 17.05.2014 00:29

2 svar

2

Jag arbetade på ett hem som hade detta hänt mycket svårare. Hemmet byggdes på fyllnadsgrus och genom åren har ett hörn av denna stadshus i Washington DC byggt 1920 sjunkit 5 ". För att åtgärda tog det samma som troligen kommer att ta för att lösa problemet.

I ditt fall, om det kommer från markens frysning, expanderar smutsen under grunden, i huvudsak lyfter den upp, tina ut och kommer ner igen. Förflyttningen kan vara liten, men murverk överensstämmer inte alls med rörelsen. Utan en större bild av hemmet och andra sprickor på annat håll ser det inte ut som det som händer. Det som ses på bilden ser till att muren under fönstret faller, inte bara sprickar och skiljer sig. Kontroll av golvhöjden inuti den delen av huset kommer att bekräfta detta, och detta beror på den riktning som golvbjälkarna löper också. Om de går parallellt med väggen i fönstret, kan du inte upptäcka några droppar i golvet.

Anledningen till att väggen sjunker under fönstret är grunden kan misslyckas. Oavsett om den frusna marken lyfter, eller fönstret släpper, ligger botten. Det är kostsamt, och ett företag som gör den här typen av arbete måste tas med för att göra det.

Om detta har pågått för hemets liv och bara har fallit 1 "eller mindre, skulle jag inte hoppa in i denna typ av reparation än. Om den öppnar ytterligare 1/8" under de närmaste 10 åren , då är bosättningen konsekvent för den tid hemmet har stått, mer eller mindre.

    
svaret ges 17.05.2014 04:41
0

Det ser ut som jord eller grundläggning. Hur man fixar det beror på orsaken.

Om det finns ett stort sänkhål under det, är det förmodligen den bästa lösningen att flytta någon annanstans och överge den.

Om jorden flyttade på grund av vattenrörelsen, arbetar viss avlopp för att förhindra ytterligare erosion och kanske pumpar in under tryck någon sand eller grus för att stabilisera - eller till och med vända om det.

Om det finns en närliggande sluttning, skulle vissa arbeten att stabilisera jorden hjälpa till. Om jorden är fast och berget är nära, skulle vissa pyloner i berggrunden göra tricket. Om det är lera och inget fast nära under, är det ultimat att slå upp i huset, sätta i stål I-balkar och bygga en ny grund. För andra typer av jordar kan åtgärder mellan dem fungera.

    
svaret ges 17.05.2014 04:22