Force Magic: Varför ingen Light Side Equivalent?

8

Är det någonsin en in-eller ut-universum förklaring till varför den verkligt imponerande magiken lämnas helt till Sith?

Särskilt utanför filmerna har Jedi tillgång till ett ganska anständigt utbud av förmågor, men inget som saker av avancerad Sith-trollkarl. Mycket av det är en jedi som i allra högsta grad skulle vara mindre benägen att använda.

Det verkar rimligt att en Jedi skulle förväntas inte vilja bli odödlig eller bli en gud. Men även bland de tekniker som Sith har utvecklat finns det sådana som passar in i Jedi-filosofin (som avancerad healing).

Finns det någon anledning till att en Jedi inte kunde använda lyssidan för att läka någon eller få dem till liv igen, precis som Darth Plagueis gör (eller utvecklar sin egen trolldom)?

    
uppsättning Jonathon 14.08.2015 08:21

2 svar

5

Tja, jag är inte säker på vad du menar med magi, men i Dawn of The Jedi en karaktär läker ett stort, ganska dödligt hål i hennes mage med kraften och en bit av levande kött som hon har. Detta var innan hela Jedi och Sith-avtalet, så det är svårt att säga om det här var sant eller Jedi gillar. Slagmeditation är en anmärkningsvärd kraft, Jedi-användningen som alltid imponerar på mig, som används vid flera tillfällen. Jedi kan faktiskt läka sår och Jedi-läkarna är inte ovanliga.

Jag kommer inte att referera till några videospel, eftersom de ger Jedi många befogenheter, men Jedi-filosofin tycks tillåta fredlig eller "bra" användning av kraften, både in och ut ur strid. Jag tror att så länge krafterna inte är enbart för att döda andra, hindrar inte koden dem.

Sith har alltid haft anmärkningsvärda och imponerande kraftstyrkor som specialiserar sig på styrka, död och bedrägeri, men Jedi strävar efter att återupprätta, fred och räkna med Sith-krafter. Även om jag inte menar att en Jedi inte kan använda destruktiva krafter, är det bara påsatt.

När det gäller återupplivning skulle Jedi sannolikt utesluta. Som @Theik påpekade är det typ av att gå emot kraftens flöde.

Du frågar många frågor, men det finns många mjuka räknare som en Jedi kan använda mot Sith-krafter, även om en Jedi aldrig skulle använda något på nivån av tanke bomben som det mot kraftens vilja. Sith verkar inte ha något emot att begå grymheter mot kraften, även om en Jedi aldrig skulle.

Jag hoppas att ett av mina exempel på Jedi-styrkor och förklaringar svarade på dina många frågor.

    
svaret ges 18.08.2015 19:46
1

Äldre kanon svar:

Förutom de redan nämnda svaren fanns det direkt magi som drevs av lightside i Star Wars galax.

Den användes av icke-nattliga häxor av Dathomir :

There were two schools of Dathomir Magic. The first, traditional Allyan Magic, followed rules put forth in the Book of Law, a tome of moral and ethical teachings kept and modified by each clan based on an original created by Allya for her daughters

    
svaret ges 27.08.2015 04:34