Skulle inte stargateadresserna från jorden vara annorlunda?

29

Vi vet att stjärndrift är en faktor i grindadresser, och det är därför den enda grinden Earth kunde nå är Abydos (och den på planeten där Catherines man var), och därefter hittade de en lista över Stargate adresser.

På grund av Stellar Drift fungerar ingen av dessa adresser längre. Sam skriver så småningom ett program som kan stå för stjärndrift och förmodligen ge dem en adress som de kan ringa. Detta har olika konsekvenser, för om Sam: s program gav dem olika adresser kunde de ringa för att nå de gamla adresserna, och "Gates automatiskt korrigera för stellar drift", skulle de ursprungliga adresserna inte fungera på "Gates i nätverket medan de nya adresserna arbeta bara för jordens grind?

    
uppsättning Benjamin 24.01.2018 15:30

1 svar

46

Det är inte adresserna som behöver korrigera, det är kontrollsystemet.

SGC byggt sitt eget uppringningssystem från början. De har inte (till senare, och inte ens långt sedan) en av de hemtelefonenheter som de ofta använder när de är på andra planeter. Dessa DHD-enheter har system som automatiskt underhåller Stargate för optimal drift, inklusive redovisning och uppdatering av informationen för stellär drift.

Det ursprungliga Stargate-programmet på jorden hade ingen sådan förmåga, eftersom de antog att det bara var att få jobbet överhuvudtaget att "fungera som tänkt" och att adresserna var den enda informationen som var inblandad eller nödvändig. Det var inte antingen porten eller DHD hålls också stellar kartografiinformation som gör det möjligt för uppringningssystemet att fungera och undviker små saker som att sätta ett maskhål genom en sol. McKay säger i ett senare avsnitt att de ignorerar en hel massa felkoder skickar Stargate dem eftersom de helt enkelt inte vet vad de menar och inte vet hur de ska reagera. Det orsakar dem andra problem senare på rad.

Från 48 timmar :

McKAY: The Gate wasn't meant to be used without a dialing device. Your computer system ignores 220 of the 400 feedback signals the Gate can emit during any given dialling sequence. It is a fluke that you picked up the buffer warning. For that matter, I'm surprised that you even bothered to abort the dialing sequence despite the error.

CARTER: What is that supposed to mean?

McKAY: I've read the reports, Major. You've ignored error data and bypassed dialing protocols on several occasions to get a lock.

Sätt på ett annat sätt, det är nog korrekt att säga att adresssymbolerna på porten inte är faktiskt koordinater, men representerar koordinater ... och det är de underliggande koordinaterna som behöver tweaking.

    
svaret ges 24.01.2018 15:39