Är det några amerikanska lagar som en amerikansk medborgare måste lyda under resan, även om dessa lagar inte finns i landet han reser till?

25

Det är självklart att lagarna varierar från land till land, och det som är olagligt i ett land kan vara både lagligt tillåtet och kulturellt accepterat i en annan.

Till exempel, i USA är den lägsta åldern för att lagligt konsumera alkohol i allmänhet 21, men i många länder Minsta ålder är 18 eller lägre . Det är möjligt för en 19-årig amerikansk medborgare att exempelvis resa till Chile och konsumera alkohol lagligt enligt lokala lagar.

Jag är emellertid nyfiken om en amerikansk medborgare potentiellt * kan åtalas vid återvändande hem för att "bryta amerikanska lagar i utlandet".

Är den idén så absurd som det låter, eller finns det amerikanska lagar som amerikanska medborgare måste lyda medan de reser, även om inga sådana lagar finns (eller är mindre stränga) i de länder som de reser till?

* Lämna bort den praktiska övervägande om hur någon någonsin skulle ta reda på vad resenären gjorde under sin resa; Jag är mer nyfiken på att det finns ett prejudikat.

    
uppsättning 10.04.2012 05:53

4 svar

28

I am curious, though, if a US citizen could potentially* be prosecuted upon returning home for "breaking US laws while on foreign soil".

Ja.

 • Förenta staterna upprätthåller embargon mot flera länder . Många av dessa inkluderar restriktioner.

 • Den amerikanska regeringen brukar hålla att amerikanska medborgare är ansvariga för skatter , oavsett var de bor. Många länder har skatteavtal med USA som i vissa fall minskar eller eliminerar den här bördan, men i allmänhet, om du är amerikansk medborgare och du tjänar tillräckligt med pengar i ett främmande land, förväntar sig amerikanska regeringen att du betalar amerikanska skatter. (Här är en Wall Street Journal blogginlägg om ämnet: " USA är det enda industrialiserade landet som kräver att medborgarna ska betala inkomstskatt på offshore-intäkter, och många är att hitta komplikationerna och kostnaderna för att behålla USA: s medborgarskap utomlands för att bli allt större. ")

 • Det är emot amerikansk lag ( lagen om utländsk korrupt praxis ) till mutor utländska tjänstemän.

 • Jag skulle också gissa att USA ibland har jurisdiktion i utlandet. Tydliga exempel skulle vara militära baser och ambassader, men kanske även i frågor som rör US-registrerade fartyg och flygplan (?).

  Referenser

  svaret ges 06.05.2012 20:38
  24

  (Detta kommer att förenkla saker lite, men ...)

  Tekniskt sett är du som amerikansk medborgare omfattas av amerikanska lagar oavsett var i världen du är. Men med mycket få undantag, när du är utanför USA ligger du utanför jurisdiktionen för dessa lagar. det vill säga om du är en 19-årig amerikansk medborgare och du dricker i Australien bryter du inte någon lag - helt enkelt för att det inte finns någon lag mot 19-åriga amerikanska medborgare som dricker i Australien.

  Det finns emellertid undantag.

  Den amerikanska regeringen kan - och har - gått igenom lagar som omfattar en jurisdiktion utanför USA. Den mest kända av dessa är " PROTECT Act of 2003 ", vilket gör det olagligt för en amerikansk medborgare att delta i olagligt sexuellt beteende utomlands med någon under 18 år. I själva verket var avsikten med dessa lagar att stämpla "sexturism" och många andra länder har gått överens med liknande lagar.

      
  svaret ges 10.04.2012 07:06
  8

  Om du bryter mot en amerikansk lag, även om du inte är i USA, kan du åtalas om offret är en amerikansk person, även om det du gjorde var lagligt på den plats där du gjorde det.

  Som nämnts av @Doc finns det uttryckliga lagar om sexturism, skatter, volontärarbete för militärtjänst och andra saker.

  Vissa saker kan vara lagliga, men inte kloka. Amerikanska tonåringar är beryktad för att de blir fulla överallt, de går bara för att de kan. Föreställ dig nu en massa barn som kommer in i ditt grannskap bara för att bli full, och det är vad lokalbefolkningen skulle tänka på dig för att göra det. Det är inte olagligt, men det är fortfarande jävligt dumt.

      
  svaret ges 10.04.2012 07:50
  3

  Min förståelse är att det finns en presumtion mot den extraterritoriella tillämpligheten av Förenta staternas lag, såvida inte det finns ett explicit språk i lagen för att ange att kongressens uppfattning är att lagen ska ha tillämplighet utanför territoriet (och utsedda särskilda områden) av Förenta staterna. Det här är inte att säga att USA inte har förmåga att uppfylla sina lagar utanför sitt territorium. Förenta staterna kan och i vissa fall normalt brott mot amerikanska brottsbekämpningsregler, genomdriva sina lagar om åtgärder som förekommer i andra suveräna stater.

      
  svaret ges 10.02.2014 21:52