Varför är Federationens primära försvarsflotta (Starfleet) dominerad av människor?

21

Starfleet är förmodligen en exploratory and defense ** flotta som representerar hela Federation . Ändå är dess kommandihierarki dominerad av människor, dess huvudkontor finns på jorden, det är flagship är ett mänskligt dominerat fartyg och nästan alla stora slag leds av mänskliga befälhavare.

Jag förstår att Vulcans inte är i utforskning och Andorier tenderar att vara isolationistiska. Men jag är förvånad över att ingen av de många tävlingarna som utgör federationen tycks tänka på att människor kontrollerar sin primära försvarsflotta, speciellt med tanke på att federationen är ungefär lika sammanhängande som FN: s säkerhetsråd när det gäller politiska frågor.

** Eller, i den alternativa tidslinjen, en vetenskaplig, humanitär och fredsbevarande kraft.

(En relaterad fråga, som jag stötte på när jag letade efter möjliga dubbletter frågar om icke-mänskliga Starfleet fartyg )

    
uppsättning HNL 12.04.2012 15:55

6 svar

21

Det finns många vinklar att gå till detta, och nästan alla placerar människor i spetsen:

 • I den ursprungliga serien ville Roddenberry skildra mänsklighetens framtid, så federationen var verkligen mestadels människor vid den tiden. (Detta har sedan dess blivit retconned bort)
 • Både TNG och ENT anger att federationen grundades på jorden , i San Francisco, 2161 Som en grundare skulle människor naturligt sträcka sin räckvidd borta.
  • Dessutom var Starfleet ursprungligen en jordorganisation. första joint venture mellan grundarna hade initierats och orkesterats av Captain Archer of Earth Starfleet.
 • Av arten i federationen var människor mest intresserade av prospektering . Särskilt jämfört med de övriga tre grundarna, Vulcans, Tellarites och Andorians.
 • Mänsklig biologi är extremt flexibel , jämfört med andra arter, så att människor kan överleva enkelt i en större mängd miljöer .
 • Människor brukar ha livslängder i kortare slutet av spektret. Det betyder mer reproduktion och större variationer i befolkningen - och med mer utrymme att växa (rymdkolonisering), en ganska snabb ökning av befolkningen.
  • Det hjälper säkert att kriget, fattigdomen och sjukdomen eliminerades på jorden före 2113 , höger runt när människor började expandera i rymden. Samma kunde inte sägas om även Vulcans, som bland annat hade interna kamp med Syrranites .
svaret ges 13.04.2012 01:41
7

En förbryllande fråga faktiskt.

  Under Dominionskriget var alla "Federation" -fartyg som visade sig av klasserna "nebula", "excelsior", "ambassador", "defiant" och "galaxy", som är kända för att vara av mänsklig och Starfleet-ursprung. Även det stolta "all-Vulcan" -besättningen av kaptenen Solak / Sovak tjänstgjorde på en "nebuloklass" som uppenbarligen Human ship.

 • I både originalserien och TNG är företagets besättningar nästan helt mänskliga. Ibland undrar jag väder det är verkligen ett fartyg som tjänar syftet med en "interstellar" organisation som UFP eller väder det är bara ett utforskande skepp från lilla gamla jorden.

 • Jag tror inte att människor är de mest krigliknande eller balanserade arterna i ST-universum. Jag tvivlar på en art som andorierna skulle utveckla rymdreseteknik för att också isolera sig från andra arter, inte heller skulle de göra det genom att bekämpa Vulcans för planetariska kroppar mellan sina världar.

 • TNG-serien visar otaliga arter som i grunden är mänskliga med olika nivåer av teknologisk prestation och ibland dumma utseende på kraniala egenskaper.

 • För något så stort, stolt och viktigt som UFP är det verkligen inte allt som är välutvecklat på showen (alla serier är skyldiga till det här, bar ENT) Vi vet inte mycket annat som Det är en interstellär organisation som består av många arter som båda förutbestämmer människorna i rymdresan, övervinnas av en mänsklighet efter mänskligheten och är uppenbarligen "ledande" av människor under ett "jordbaserat" demokratiskt system, sannolikt baserat på Amerikansk demokrati. Kinda önsketänkande, men jag antar att det måste vara relaterat till 20-talets mänsklighet för vilken showen gjordes. En annan indikation på detta är införandet av Sovjetunionen i showen (Cardassian Union) och de frostiga förbindelserna med federationen.

 • Under den senaste ST-filmen (2009) människa dominerad Starfleet-sändning 7 uppenbarligen Människokärl från jorden, som går för att försvara Vulcan - och det är roligt för att de är lika fredliga som Vulkaner, föreställer de sig som rent dumma och naiv för en ras som förmodligen är överlägsen människan när det gäller styrka, hastighet och INTELLIGENCE. Varför är Vulcan oförsvarad för en starter? Och det kan inte försvara sig från ett enda Romulan gruvfartyg? De behöver människor för det. Fånigt, jag vet. Också åker på WARP 6-8 kommer skepparna från jord till vulkan på 6 minuter! Vad? 16 ljusår, på 6 minuter? Och det tar antagligen 65 år att nå Gamma kvadranten på Warp 9.4? !! Vilket är 65 000 ljusår borta. Matematiken lägger inte till.

Men ja, vem vet?

    
svaret ges 04.10.2012 13:52
5

Starfleet och Federation själv är mycket solcentrerade. HQ för federationen själv är på jorden (uppenbarligen delas mellan San Francisco och Paris). Starfleet HQ och Starfleet Academy ligger också på jorden. Starfleet största skeppsvarv ligger på Mars. Det är troligen en del av denna anledning som bygger på hur Federation och Starfleet bildades. Medan federationen grundades med både människor och andra kulturer, var många av dessa andra kulturer redan rymdfärdiga raser. De hade redan egna program för vetenskap, prospektering och militärt försvar. Människor å andra sidan hällde allt de hade för att bygga federationen. Vulkanerna har fortfarande Vulcan Science Academy och sannolikt en liten flotta av vetenskap och prospekteringsfartyg. Det skulle inte vara förvånande att se många andra tävlingar behålla saker som detta. Om du inte är en privat grupp på jorden har du inte det här alternativet. Regeringen själv är bunden till federationen, så alla som har starka intressen för vetenskap, utforskning eller militären kommer att bli en del av federationens styrkor.

    
svaret ges 12.04.2012 19:48
3

Det är en kombination av unik lämplighet (människor är både en krigsartad art av naturen, med höga aggressionsnivåer - jämfört med en modern känsloskyddande Vulcan - och en perfekt balans av det med förmågan att kontrollera aggressiviteten jämfört med, säg Klingons), historiska omständigheter (människor erhöll Warp strax efter att de avslutat sina krig); mänsklig predilection för upptäckten som gör att de håller sina näsor i situationer som kräver krigsförebyggande insatser och mänsklig utvecklingshastighet.

    
svaret ges 12.04.2012 18:47
2

Utanför universum: för att den bästa TV-apparaten är mänsklig centrerad, eftersom de enda tittarna är människor.

Om du letar efter en universums förklaring kan det hävdas att när federationen grundades hade Vulcan och Andorianerna just kommit ut ur en långvarig konflikt, spänningarna var höga runt alfakvadranten.

Jord som är relativt ny för intergalaktisk politik sågs som en neutral parti, och när planeten bestämde sig för att förena varandra grundade de federationsrådet och Starfleet HQ på jorden för att inte visa någon favoritism mot någon sida.

Som framgår av Star Trek, verkar Människor vara mycket mer utsatta för undersökning jämfört med de flesta andra arter, och så utgör en större andel Starfleets prospekteringsarm av människor. De gör det på showen att de flesta arter tycks hålla sig till sina hemvärldar.

    
svaret ges 30.06.2014 12:58
0

Jag tror i det här fallet att den faktiska anledningen inte är väldigt vetenskaplig eller politisk. Jag skulle kunna föreställa mig att det är så eftersom det var en människa som kom fram till Star Trek-idén och skrev därför manuset på så sätt. Jag antar att det kunde vara en mer vetenskaplig anledning, men jag gissar att Gene Roddenberry ursprungligen skrev serien från våra människors synvinkel och våra framtid i rymden, varför vi blev den primära försvarsmakten. Om inte, skulle ingen ha relaterat till den på 1960-talet när den skapades.

    
svaret ges 07.10.2013 07:17

Läs andra frågor om taggar