Varför faller människor av kärlek?

Att bli kär i någon är en underbar mirakulös känsla. När du är kär kan du inte sluta tänka på den här personen, du vill tillbringa varje ögonblick med honom eller henne och du känner dig så glad, tacksam och lycklig att ha den här speciella personen i ditt liv. Men ibland faller människor av kärlek. Och även om de en gång kände sig så djupt passionerade för denna person, kan dessa känslor blekna och försvinna. Att falla av kärlek är faktiskt inte ovanligt, eftersom det finns många olika skäl till varför dina kärleksfulla känslor för någon kan förändras och den kärlek du en gång kände för honom eller henne försvinner.

1. du kämpar hela tiden

En av de främsta anledningarna till att människor blir förälskade är att de bara inte verkar vara överens med varandra om någonting. Oavsett om det är större frågor som delade värderingar och livsval till mindre frågor som vart man ska äta middag, kan du och din partner helt enkelt inte komma överens. Och när det inte finns någon gemensam grund mellan er två, är era tankesätt diametralt motsatta varandra, och ni kämpar för det mesta av den tid ni spenderar tillsammans, det är inte ovanligt att dina kärleksfulla känslor för den här personen skulle förändras. Även om du kanske bryr dig om honom eller henne kan det verkligen vara utmanande att älska den här personen när du inte längre ser öga mot öga.

2. du är kär i någon annan

En annan anledning till att människor blir förälskade är att de har blivit kär i någon annan. Och om du ständigt tänker på en annan person som inte är din partner och har intensiva och kärleksfulla känslor för honom eller henne, kan det vara svårt att upprätthålla din kärlek till din partner. När dina tankar konsumeras av idén om någon annan, kan det vara en del av processen att förlora din kärlek för den andra personen. När du fokuserar på dina kärleksfulla känslor någon annanstans kan det vara svårt att fortfarande verkligen älska din partner samtidigt.

3. ditt förhållande har testats

En ytterligare anledning till att människor blir förälskade är att de har utsatts för svårigheter och svårigheter som har belastat deras förhållande till varandra. Till exempel, om du har att göra med förlusten av ett jobb eller förlusten av en familjemedlem, kan dessa känslomässiga bördor sluta skaka de band som binder dig och din partner tillsammans. I vissa fall faller par av kärlek eftersom de bara inte verkar klara stormen tillsammans som ett lag. Och den här typen av ekonomiska och känslomässiga påfrestningar slutar med att bryta kontakten och avsluta kärleken mellan dem två.

4. du känner dig ouppskattad

En av de viktigaste anledningarna till att människor blir förälskade är att de inte känner sig uppskattade, respekterade eller värderade i sitt förhållande. Till exempel, om din partner inte längre komplimangerar dig, visar någon tacksamhet eller till och med erkänner dina prestationer eller arbete, kan det vara svårt att känna dig verkligen älskad. Och om du känner att du tas för givet, ständigt föråldrad eller till och med har känslor som att du är disponibel i ditt förhållande kan detta få din kärlek till din partner att minska. När du behandlas dåligt av den här personen kan hans eller hennes ord och handlingar sluta få dig att förbittra honom eller henne. Och genom att inte längre känna dig viktig, uppskattad eller till och med verkligen älskad av din partner, kan de kärleksfulla känslor du en gång hade försvinna.

5. du förråddes av din partner

En annan grundläggande anledning som får människor att falla ur kärlek är att deras partner förrådde deras förtroende. Oavsett om din partner var otrogen mot dig, hade en känslomässig affär eller aldrig höll sitt ord, försvinner kärleken ofta när förtroendet är borta. Det kan vara utmanande att fortfarande älska någon efter fysisk eller emotionell otrohet, eftersom du kanske ifrågasätter hans eller hennes sanna känslor om dig. Det kan också vara svårt att känna att du kan lita på den här personen, räkna med honom eller henne och känna dig trygg och säker i ditt förhållande till varandra. Förtroende är en hörnsten för att bli kär, och när det bryts bort är det ofta konsekvensen att bli kär.