Is Leomunds Tiny Hut stationär i förhållande till marken eller ytan som den är gjuten på?

26

Tiny Hut säger att den:

remains stationary for the duration

Om det är stillastående i förhållande till ytan är det gjutet (så länge som ytan är minst 20 'i diameter), betyder det att det kan göras på en rörlig yta som ett fordon (båt / vagn / isberg / etc?)

    
uppsättning NautArch 27.06.2017 14:19

3 svar

24

Regler som skrivet

Det finns ingen specifik definition av "stationär" i spelet. Beroende på din synvinkel är ingenting stationärt, eftersom planeter piska genom kosmos på tusentals miles per timme.

Som sagt har jag sett det härskat på båda hållen, för det finns inga hårda regler på något sätt. En av kärndesignsätten i 5: e upplagan är "härskningar över regler". Några saker är avsiktligt övergivna till GM: s skönsmässiga bedömning.

Rådgivning

Personligen bestämmer min dom att det är kartläggning: om det är tillräckligt stort eller tillräckligt för att en strid kan äga rum på den, är den tillräckligt stor för att räkna som ett stationärt objekt för stava som kräver dem (som teleportationscirklar ombord på fartyg) .

Så att specifikt adressera din lista:

  • Båt - nej, eftersom båtar inte är tillräckligt stora för att vara en uppsättning på egen hand. Även stora båtar, som sägs en vikingestil longboat, räknas inte. De är potentiellt betydande, men de har inte flera däck, fack med dörrar, trappor och stegar etc. Jag skulle inte bry mig om att kartlägga detaljerna för den här typen av båt, som om jag skulle ha ett riktigt fartyg . För ett annat sätt, under ett möte, kommer båtar att röra sig i de sjöar eller floder som mötet äger rum på, men ett fartyg är där mötet äger rum.

  • Transport - Nej, av samma anledning. Det kommer att vara en del av ett möte, inte en inställning för hela mötet.

  • Iceberg - Återigen, förutsatt att den är tillräckligt stor ... ja. Det handlar inte särskilt om dimensioner, men ett isberg är bara tillräckligt stort för att stavens område inte skulle skära det. Om det inte är tillräckligt stort för att vara en inställning för ett möte, om det inte är dags att dra ut, är det inte tillräckligt för att räkna som stationärt.

För att vara tydlig är min härskning inte baserad på fysiska dimensioner, förutom det minsta möjliga stavningsanropet för (10'radie för Tiny Hut , 10 'diameter för Teleportation Circle , etc). Det handlar om vikten av området och värdigheten att vara inställd för ett möte.

    
svaret ges 27.06.2017 15:01
3

Varken.

Leomund Tiny Hut är stationär i förhållande till positionen caster vid tidpunkten för gjutningen.

Range: Self (10-foot radius hemisphere)

  • A 10-foot-radius immobile dome of force springs into exisence around ad above you and remains stationary for the duration.

Halvkärnan har ett golv. Tydligen har halvklotet golv, inte kupoler. Ordet halvklotet i intervallet råder över ordet dome i beskrivningstexten. eftersom detta tweet av Mr. Crawford stater.

Eftersom det aldrig nämns marken, kan vi överväga RAW:

  • Den kan gjutas i mitten av luften (w / levitate / flying eftersom 1 minuts gjutningstid).
  • Det kan gjutas under vatten (med vatten och andas eftersom du inte kan kasta 1 minuters stav under vatten) - Interiören blir torr.
  • Det kan kastas på ett fordon om det finns tillräckligt med utrymme för halvklotet. Om det kommer att hålla fordonet från att flytta genom varaktigheten är det upp till DM.
  • Det kommer att rädda dig från en lavin, om du har en minut kvar.

Slutligen: Antar pilar var inne i området när stavningen gjöts, kan de skjutas utanför. Gratis sniping.

Creatures and objects within the dome when youc ast this spell can move through it freely.

    
svaret ges 27.06.2017 18:18
-3

Behandling av det som Stone of Stone eliminerar miljontals olika Hover House-scenarier. Det finns bara för många sätt för relativt låg nivå, relativt smart spelare att skapa en nästan impregnerbar flytande fästning annars.

    
svaret ges 27.06.2017 21:33

Läs andra frågor om taggar