Placerat Öppen spis Sätt in vedeldad spis i eldstaden; hur man minimerar värmeförlust genom tidigare öppning av skorstenspjäll?

0

Skorstenspjället för vår eldstad är standarddimensionerna 24 "x 5,5". Jag avlägsnade metalldämparen när jag köpte eldstadskaminen, så det finns bara spjällöppningen med de dimensioner som vedspisen måste passera för att nå skorstenen.

Jag blev förvånad att lära mig att det inte finns någon standardiserad "out of the box" svart kanalanslutning eller adapter eller lösning för 6 eller 8 tums kanalutgång från vedspisar. Eldstadsaffären föreslog att den 6-tums svarta kanalen pressades in i en ellips för att passa 5,5-tums breddöppningen av den tidigare spjället.

Jag klippte lite sten för att fylla i resten av luckan i spjällöppningen, men det finns fortfarande små luckor som jag försökte stänga det bästa jag kunde med ugnscement.

När du har lagt in vedeldspisen i eldstaden och anslutet avgasröret till den hackade dämpningsöppningsadaptern tändde jag en tändare nära vedspisen (inte tänd) och fann att flammen fortfarande böjer mot skorstenen som indikerar luftflödet från inomhus ut genom spjällöppningen genom skorstenen. Spjällöppningen är fortfarande läckande. Jag vet att jag inte är den första som omvandlar en öppen spis till eldstäderna, med spisen. Vad saknar jag här? Hur tätar jag spjällöppningen så att bara avgasen från vedspisen lämnar genom svart kanal i spjällöppning och inte annat luftflöde?

uppsättning 0tyranny 0poverty 08.02.2018 04:51

1 svar

1

I det förflutna har jag använt stenull, vissa höga effektiva vedspisar använder det här i eldslåsen över värmerören så att den kan hantera värmen. Pack tillräckligt för att försegla rökgasen. I mitt tillstånd krävs en friskluftkälla för nya spisinstallationer, beroende på att kaminen ibland kanalisera genom skorstenen eller komma in genom en gammal aska, rensa ut rännan kommer att fungera, andra gånger behövs en ventil i väggen. Jag föredrar om möjligt att leda frisk luft direkt in i ugnen så att det inte finns några utkast.

    
svaret ges 08.02.2018 15:50

Läs andra frågor om taggar