Do behöver jag fortfarande min Garmin Etrex Vista GPS eller kan jag bara använda min iPhone med en App?

5

Jag äger en garmin etrex vista hcx - ganska gammal enhet nu - förmodligen över 10 år gammal design. Det är bra för tracklogging och det är ok för navigering.

Men jag installerade nyligen Strava på min telefon och det är klart att iPhone 5 kan göra spårloggar. Batterilivslängd är inte ett problem eftersom jag har en uppladdningsoladdare och inte hållbarhet eftersom jag har ett robust fodral för telefonen.

Min fråga är, är det något behov av båda artiklarna? Om jag kan undvika att använda min GPS-enhet, betyder det också att jag inte behöver ta AA-batterier, reservdelar eller en AA-laddare.

Slutligen några bra GPS-kartläggning / spårloggningsprogram för iPhone för allmän vandring (i Spanien / Georgien).

    
uppsättning Andrew Welch 12.03.2015 13:56

2 svar

5

Kärnskillnaderna mellan en telefonapp och en dedikerad handhållen GPS är:

  • Batterilivslängd - GPS-batterierna har mycket längre batterilivslängd, men du har en laddare till din telefon så länge du får tillräckligt med sol kommer du att bli bra. Hur är vädret där du är på väg?
  • robusthet - GPS-enheter är betydligt starkare än en iPhone. Generellt är de också vattentäta. Återigen kan det inte vara ett problem, om du inte faller i en flod ...
  • känslighet - dedikerad GPS-maskinvara är ofta mycket bättre för att fastställa din position. Det kan eller inte vara till nytta för dig - i branta sidoplatser kan det göra hela skillnaden.

Så om du inte behöver någon av dessa funktioner, gå med din telefon. Personligen skulle jag alltid ta GPS-enheten och min telefon. Och även om jag kan logga in mitt spår på telefonen också, skulle min kärnnav tjänst vara GPS, och min comms-tjänst skulle vara telefonen.

    
svaret ges 13.03.2015 14:24
3

Jag skulle säga nej; din iPhone är inte ersättning för en dedikerad GPS-enhet när du befinner dig i tuffa utomhusförhållanden. Den största orsaken är känslighet. Jag håller bort mina data på min telefon om jag inte vill använda den och jag har ofta stött på situationer där min telefon inte kommer att förvärva en GPS-plats utan att först veta att den är ungefärlig från datatjänsten. Detta var mest märkbart i Europa (städer inte vildmark) när jag inte hade någon dataåtkomst och GPS skulle inte förvärva trots flera försök över ett antal dagar. Din telefon kan vara känsligare än min, men jag skulle inte riskera det.

Testa åtminstone din telefons förmåga att skaffa en GPS-position i slumpmässiga områden när den inte redan har en ungefärlig uppfattning om var det är från datatjänsten.

    
svaret ges 13.03.2015 17:58

Läs andra frågor om taggar