Varför har Borg Queen ett kön?

28

Eftersom jag bara svarade , gör Borg inte har sexuell reproduktion.

Borgdrottningen verkar ha utbytbara kroppar.

Så varför har hon ett kön (till exempel Borg Queen vs Borg Leader)? Hon har en - bortsett från namnet; Hon fortsätter att försöka vända män till hennes samtycke (Locutus / Picard, då Data ).

En möjlig gissning är att visa upphovsmän som försöker parallella henne till en insektdronning. Men detta verkar inkonsekvent - hon borde ha varit genderless.

    
uppsättning DVK-on-Ahch-To 20.09.2011 18:37

6 svar

21

Det finns inget in-univers svar. Borgdronningen var helt enkelt där för att vara en fristad och, ja, att dra paralleller med insekter som du påpekade.

En spekulativ tanke är detta: Oavsett art 0 (ursprungliga Borg-arter) var hon medlem och var drivkraften bakom deras skapande av kollektivet.

De kroppar som är utformade för henne kan sedan mönstras på sin ursprungliga form, och hon kan vara "kollektivets" personlighet.

Det är spekulation, men det är den enda förklaringen jag kan tänka på som passar fakta.

    
svaret ges 20.09.2011 18:45
20

Jag tror att författarna försökte stärka anslutningen till Borg-kollektivet. I Star Trek: First Contact blev det avslöjat att Locutus gjordes för att vara både en förbindelse till mänskligheten, en art som Borgen hade problem med att assimilera, och vara en följeslagare till Borg Queen.

Drottningen med ett kön är meningsfullt eftersom Star Trek-kanonen i hela TNG-loppet inte kunde hantera icke-binära genusfrågor på ett särskilt tankeväckande eller öppet sätt. Att vara antingen manlig eller kvinnlig förblev "standard" i hela universum vid denna tidpunkt, så en "kvinnlig" drottning till en "manlig" Locutus är meningsfull i det (ganska snävt) universum som de hade skrivit inom.

    
svaret ges 20.09.2011 18:45
5

Medan det verkliga världsvaret kan ha varit att dra paralleller med insektskorgen, kan svaret i universum vara så enkelt som det som kön värdkroppen var.

Såvitt jag vet är det bara två Borg-ledare som har sett i Star Trek och medan båda var kvinnor som inte är tillräckligt med data för att dra några slutsatser av, med tanke på hur länge kollektivet hade funnits.

    
svaret ges 20.09.2011 22:14
4

Drottningen var ursprungligen av art 125 och blev sedan assimilerad i Borg-drottningen. Det förklaras aldrig varför hon blev en drottning och inte en ledare. Den enda förmodliga saken är i naturen om det finns en stor koloni, vars 90% av tiden leddes av en kvinna och arbetare är manliga (bis myror etc) Även om Borg inte är insekter, det är min enda anledning.

Ville bara påpeka att drottningen inte var den första Borg och hon var inte art 0/1

    
svaret ges 23.08.2012 15:26
2

Jag är inte en expert på Star Trek även en liten bit, men en kommentar till en av de andra svaren länkar till Art 125 från Memory Alpha wiki, som säger:

In the Star Trek: Legacy segment "The Origin of the Borg", it is stated that the collective found the females of certain species (likely referring to Species 125) displayed a mental prowess, enabling them to sift through thousands of thoughts and bring order to chaos.

Star Trek: Legacy var ett videospel, och jag är inte säker på var det faller i Trek Canonicity Spectrum, men det här föreslår en universums förklaring: det drag som tillät kollektivet att ha en drottning alls hade viss koppling till femalitet i sitt ursprung, och en del av den femaliteten överlevde assimilation.

    
svaret ges 04.07.2015 18:08
1

I Star Trek: Destiny - trilogin av David Mack - vi lär oss att Borg stammar från en race som kallas Caeliar och kommer från ett botched test för att rädda mänskliga och Caeliar liv. Vi är inte informerade om någon av dessa utvecklas till Borg Queen. Men vi lär oss också att det finns en annan Borg Queen som härskar över en viss delning av Borg. Detta leder till spekulation om att det kan finnas flera Borg Queens för varje hypotetisk bikupa.

    
svaret ges 21.08.2013 22:05

Läs andra frågor om taggar