Vad är en bra mekaniker för ett test av viljestyrka?

12

Jag gillar regler-ljus larps och jag gillar larps där förmågor kan lösas i realtid utan att behöva en konstgjord mekaniker som pappers-sax-rock eller någon form av kort system.

Bekämpning är ganska enkelt att fysiskt representera i larp eftersom vi alla kan ta ut våra latexsvärd och om du blir slagen skadas du. Spelet kan spelas i realtid, utan att behöva tidsstopp eller specialkort. Mekanikern är enkel: om du slår någon skadas de. Om de undviker, eller parry, är de inte skadade.

Jag letar efter en mekaniker som kan användas för magi och "tävling av viljan" typ av situationer som kan flöda såväl som bekämpa gör. Jag skulle vilja att magi har samma flöde som strid med någon form av "attack" och "defense" som spelarna kan agera ut.

Jag vet att det finns system där människor jämför poäng ("Jag har 5 viljestyrka, jag kastar charm" - > "Jag har 6 viljestyrka, jag motstår") men jag är inte intresserad av den typen av system . Systemet behöver inte tillgodose en variation av kompetensnivåer. Det kan vara som enkelt larp-strid där spelarens färdighet (eller viljestyrka) är vad som spelar roll.

Jag tänkte på att använda något som en stirrande tävling (den första att blinka förlorar) men jag trodde jag skulle se om befintliga system redan hade en mekaniker.

Tack i förväg!

    
uppsättning Derek Tomes 18.02.2013 01:25

5 svar

8

Om du vill att systemet ska vara helt stötfyllt och kunna utföras i fysisk strid, överväga ord eller matte spel. Exempelvis kan casteren ange stavningen och ett kommandord för ett enda mål kommer att attackera och sedan börja räkna. Den motsatta personen måste nu säga ett ord som följer en fördefinierad regelstruktur innan angriparen får ett målnummer eller annars slår de.

Detta kan göras som

 • En snabb en gång attack / försvar (försvarare lyckas eller misslyckas) "" Flame "! Fortsätt i 3! en en tusen, två" "Engulf!" "Drat!"
 • En engångsattack / försvar med storleksordning (du har 3 rätt svar, du behövde 4 för att undvika att drabbas, du påverkas med styrka 1) "Sova! Fem multiplar av 24!" "uh ... 2, 4, 6, 12 aaand -" "Tid! Du glömde 8 och 3. Du är påverkad i x mängden tid"
 • fram och till tills en person misslyckas utmaningen (kan användas för en situation där förloraren är den drabbade, oavsett källa) "Mat som börjar med A!" "Äpple!" "Avokado!" "Alfredo!" "En ... skit, jag är sårad"

Casterstyrka kan representeras genom att tiden minskar för att svara eller mer krävda svar. Defender-styrkan kan troligen användas för att lägga till tid eller lägga till "auto-framgångar" i det andra eller tredje exemplet.

Allt detta har fördelen att vara fullt genomförbar inom strid. En mage kan kämpa mot någon annan och börja casta hos en annan stridare, men båda som är involverade är nu distraherade och måste ta itu med båda angreppen samtidigt. Självklart kan försvararen ignorera tävlingens vilja och försöka döda mage före slutet av stavningen ...

    
svaret ges 20.02.2013 02:04
5

Vita och svarta bollar .

Din viljestyrka representeras av vita bollar: en boll per viljestyrka. Anfallarens skicklighet representeras av svarta bollar: en boll per kompetenspunkt. Blanda båda i en påse, försvararen tar en enda boll från påsen men visar inte den till angriparen . Om det är en svart boll har testet misslyckats. Om det är en vit boll har testet lyckats. Försvararen lägger sedan bollen tillbaka i väskan, de svarta bollarna tas bort och returneras till angriparen, och åtgärden återupptas.

För att påskynda sakerna (så det flyter bättre) kan du redan ha ett visst antal svartvita bollar i väskan och göra en eller flera val beroende på skicklighetsnivån för attacker: någon svart, du förlorar.

Bonuspoäng: Fastställande av framgångsförändringen är en trivial statistisk övning kvar som en övning för läsaren.

    
svaret ges 19.02.2013 14:32
4

Vilken tävlingskonkurrens som helst med anledning av hot, förförelse och andra former av karisma görs enkelt genom att låta spelarna prata med varandra. Ja, det är orättvist fördelaktigt för karismatiska spelare, men det ger dem som kämpar för en plats för att lära sig en livskunskap på ett säkert ställe.

När det gäller magi är det enkla sättet att göra det, att ignorera kampmagi och göra magi mer teater.

En trend i brittiska LARP har varit att minimera mängden effekter som kan användas i strid mot ett litet antal (ökad skada, ignorera rustning, knockdown, ignorera skador osv.) men tillåter många sätt att få dessa effekter med olika kostnader. Dessa inkluderar nedtidsbearbetning (vanliga och magiska sorter), gudarnas välsignelser, aktiva stavar, karaktärskunskap och så vidare. Grundläggande beslut Maelstrom-spelet var ett utmärkt exempel på detta. Odysseyens regler är mycket lika men jag har ingen direkt erfarenhet av dem.

Dessa system har ofta ett lösare sätt att använda magi i spelritualmagi. En grupp skulle gå till en ref och ge dem en out of character beskrivning av den effekt de försökte uppnå och sedan spela genom ritualen. I många fall kräver detta åtkomst till en viss plats och / eller ett betydande antal spelare. Refsna skulle bedöma kvaliteten på den utövade ritualen och bestämma resultatet. Intressanta ritualer gjordes för bättre resultat.

    
svaret ges 19.02.2013 23:20
2

Prova detta för magi någon gång.

Placera dina fötter, vinka dina armar och tala högt och tydligt en incantation (cirka 25 ord). Rör sedan någon till buff / läka eller huck en dekorerad bit som ser ut som din stavaffekt.

Tavlorna dodgar det som blir hånat, vilket gör magen fumble deras incantation, Skottar magen alltifrån, ganking dem innan finishen deras incantation, eller baksida ut ur deras effektiva sortiment.

Vissa grupper använder glödarmband med streamers, målade tennisbollar eller bönsäckar med eller utan dekorationer. Högre standarder för bättre effekter fungerar vanligtvis. Välj bara din stavningskomponent och använd den igen.

Detta skapar slagfältdynamik som att hålla fast, skydda läkarna från bågar och måste ta mark för att få dina sidor kastade stava komponenter tillbaka.

Det finns färdigheter att någon kan bli bättre för att bli en starkare mage, till exempel memorering, bättre mål och göra val under press.

Det förhindrar också inriktningsproblem i en swirling melee. Spells levereras genom att peka eller ropa arbete okej en-mot-en, men inte bra på natten, bakifrån eller medan du är distraherad.

    
svaret ges 15.08.2013 20:11
0

Riddles sättet

Jag känner inte till några befintliga modeller som inte kräver några fysiska rekvisita och tillåter en 1v1 Willpower duell. Jag vet emellertid en mycket intressant modell som användes för tortyrregler vid en Witcher LARP värd i Saint Petersburg.

Modellen

För att vara kort har angriparen en förberedd gåta som försvararen behöver lösa i en viss tidsram. Om en gåta är löst, har attacken misslyckats. Om gåtan inte är löst, är attacken framgångsrik och i fallet med den modellen måste offret svara på en fråga.

Ett viktigt faktum: det givna svaret behöver inte kopiera den avsedda, det kan vara allt som matchar gåtan! Du kan lägga till en regel att om frågan inte besvaras måste angriparen ange svaret för att bevisa att det faktiskt finns (om du inte litar på dina spelare).

Om du behöver en 1v1 duell kan du helt enkelt byta angripare och försvarare och välja dina egna konsekvenser av en misslyckad runda. Du kan även försöka ändra dem utifrån hur mycket tid gåtan tar!

Test ditt system under alla omständigheter innan du använder det. Be några av dina spelare att utföra duellerna med dina nya regler.

Fördelar:

 • Inga rekvisita alls!
 • En ren duell av sinnen, ingen fysisk tävling involverad!

Nackdelar:

 • En massa gåta måste förberedas på förhand.
 • En gamemaster behöver kontrollera de förberedda gåtorna för att bevisa att de passar bra i inställningen, är ansvarsskyldiga, inte för svåra etc.
 • Offren behöver tid för att svara, en sådan duell är inte snabb. Du kan spela med gåtor svårighet och tid, men det kommer inte att lösas om 15 sekunder som ett svärdfäkt.

Föreningsväggen

Den här var används vid en Harry Potter LARP för simulering av legilimens och ojämnhet . Observera att denna mekaniker endast kommer att fungera för förhör, medan den tidigare angivna kommer bara att ge dig en vinnare och en förlorare och låter dig välja konsekvenserna.

Modellen

Vi använde Telegram för detta så att andra inte kan uppleva vad som händer, det var inte tillåtet att visa vad du skriver och komma in i denna budbärare.

Attackeren uttalar ett magiskt ord för att tillkännage användningen av stavning, och måste skriva några nyckelord. Maximängden av dem beror på deras erfarenhet vid användning av Legilimency (ju starkare de är, fler ord de kan skriva). Offret måste skriva upp till 7 ord som deras karaktär associerar med de sökord som skickats av angriparen, men endast en viss mängd av dem måste vara sant.

Offret har 3 minuter att tänka.

Till exempel angriper Alice (Legilimency level 3) Bob (Occlumency tillåter att skicka bara 2 riktiga associationer). Alice tycker att Bob dödade Charlie igår när de var ensamma och säger: "Charlie, mord, igår". Bob dödade Charlie, och måste säga minst två saker som gällde den här tiden och är kopplade till alla tre ord som Alice skickade / sa till exempel "Moonlight, Fear". Men det finns 5 fler slots att fylla med lögner, eftersom Bob är fantastisk att dölja verkligheten! Så skickar Bob: "Månsken, Rädsla, Kyss, Tillsammans för evigt, Vägen till hemmet". 2 fler slitsar kvar, men Bob vill förmodligen dölja förmågan att maskera sanningen och förfalska att skicka 5 bitar av data.

Pros

 • Är kul!
 • Är en utmaning i sinnet.
 • Du kan fortfarande göra statistikpåverkan det.

Nackdelar

 • Är väldigt långsam.
 • Kräver en smartphone med internetåtkomst. Du kan försöka göra det med bitar av papper - då behöver du faktiskt rekvisita, men mycket lätta rekvisita. Du kan prova med röst, men då kan andra höra vad som händer om du inte viskar.
 • Modellen är komplicerad. Du kommer förmodligen att vara värd för en mästerklass på detta innan ditt spel börjar så att spelarna förstår hur det fungerar.
svaret ges 05.05.2018 01:04

Läs andra frågor om taggar