Which tyska komiker kommer denna (översatt) bild från?

3

Jag kommer ihåg att den här bilden kommer från en tysk komiker, men dess namn är förlorat på mig. Jag har provat en omvänd bildsökning på Google, men utan lycka till. Kan någon snälla berätta för komikens namn och mer om berättelsen? Jag är särskilt nyfiken på hur det slutar. Tack.

    
uppsättning totoofze47 21.11.2015 19:39

1 svar

2

Efter att ha sökt tillräckligt kunde jag hitta ett svar på min egen fråga: det här kommer från den tyska komiska skräckserien Gespenster Geschichten . Den här bilden kommer från berättelsen "Die Uhr des Sensenmannes", från frågan 1570.

För den nyfiken, från vad jag kunde samla, har den unga kvinnan i bilden en döende far. När den Grim Reaper kommer att hävda honom, klarar hon att stjäla timglaset som representerade sin tid och göra Grim Reaper till sin fader. Hon lägger sedan timglaset på några böcker på ett bord, men råttor kommer in och flipar det och får tid att snabbt vända bakåt för den unga kvinnan. Detta gör att hon blir yngre tills hon försvinner, då kommer Grim Reaper tillbaka för att samla sin timglas och hävdar att faderns själ avskärmer.

    
svaret ges 27.11.2015 01:37

Läs andra frågor om taggar