Lost pass med Schengenvisum men vill fortsätta resa [duplicera]

4

Jag hade en 90-dagars Schengenvisum, men olyckligtvis förlorade jag mitt pass tillsammans med min Schengenvisum i Berlin för en månad sedan. Jag har bott i Tyskland för hela månaden. Nu har jag fått ett nytt pass från mitt eget lands konsulat. Kan jag använda detta nya pass + polisrapport + foto kopia av min förlorade Schengenvisum för att gå utanför Tyskland och besöka andra Schengen-länder? Jag hittade inte några exakta bestämmelser för det, så kan någon hjälpa mig?

    
uppsättning Min Gao 20.07.2014 22:02

1 svar

0

Inom Schengenområdet finns inga gränskontroller mellan länder. Detta är faktiskt enligt lag ett Schengenland kan inte införa systematiska passkontroller vid gränsen till ett annat Schengenland, även om de ville.

Så du borde inte ha problem med att flytta runt i Schengenområdet. Om du väljer att lämna Schengenområdet, skulle du sannolikt behöva en ny visum för att komma in igen (dokumentationen du har kan fungera för att få dig tillbaka, men jag skulle inte räkna med det). Om en tjänsteman som en polis ber dig om dina papper, så måste dokumentationen du har bor bra.

    
svaret ges 20.07.2014 22:09

Läs andra frågor om taggar