Any sätt att eliminera lukt från en ventilationsstack

0

Jag lägger till ett nytt badrum i källaren i en 3-vånings lägenhet och jag har inte någon plats att ansluta till en befintlig ventilationsanordning (avloppsvatten är under plattan så jag har inga problem med att ansluta dräneringen) så jag "Jag måste lägga till en ny ventilationsstapel där ute till utsidan.
Så min fråga är om det finns ett sätt att eliminera att lukten inte ska komma ut ur ventilen så att jag bara kunde komma ut med röret lite och inte behöva bygga ett rör 3 våningar högt efter att ha gått ut ur byggnaden. > Någon berättade för mig om att lägga upp dig på väg ut, vet någon om det? Tack för någon hjälp

    
uppsättning aofkj 18.09.2016 07:30

1 svar

1

Detta beror troligen på din lokala kod, men den kan göras och är klar. Du måste locka röret på lämpligt sätt, hålla det minst avstånd från fönster och dörrar, och så vidare.

Det här är ett befintligt svar som kan hjälpa till: länk

Ett annat möjligt alternativ är en AAV- eller luftintagningsventil. Det låter bara luft in i röret, inte ut. Så det tillåter luft i röret att utföra samma funktion som ett utloppsrör, samtidigt som gastrycket från avloppet förhindras från att trycka lukt / giftiga rök i bostaden. Användningen av en AAV kommer mycket att bero på din lokala kod och din inspektör. Den enda gången jag gjorde detta krävde inspektören att jag skulle köra AAV 4 meter högre än den linje som ventilerades.

AAV kan slita ut, så du vill inte ha en stängd i en vägg där du inte kan komma åt (eller ens hitta) den. Så var hittar du det? I vissa fall kan du hitta dem under bänkskivor. Det kan fungera bra för en handfat. Men du pratar också om att ventilera ett badkar eller dusch och toalett. Så du pratar om ett ganska stort ventilationsrör och en stor AAV. Definitivt prata med din lokala inspektör först om du överväger att gå denna rutt.

    
svaret ges 18.09.2016 22:33

Läs andra frågor om taggar