Hur kan jag påskynda hastigheten vid vilken kitt torkar?

6

Vi renoverar (sakta) fönsterrutorna i vårt hus och det aktuella fönstret orsakar problem. Vad som borde ha varit ett snabbt jobb (speciellt vid denna tid på året!) Har blivit en maraton eftersom kittet inte kommer att torka.

Vi var tvungna att byta ut ett par glasfönster (en var knäckt och vi bröt en annan när vi använde en värmepistol för att ta bort färgen) så vi visste att det skulle ta en liten stund. På ett tidigare fönster tog kittet över tre veckor för att torka nog för att måla delvis för att (som vi trodde) det var för mycket olja. Så den här gången rullade vi kittet på tidningen först för att försöka ta bort överflödig olja. Det verkade fungera, men efter två veckor är kittet fortfarande mjukt för beröring.

Vi har försökt ställa windows bredvid en radiator men allt som tycktes göra var att göra det mjukare (vilket uppenbarligen skulle hända i efterhand).

Med tanke på att vi inte vill känna av windows vad kan vi göra för att påskynda torkningsprocessen.

Vi har tappat av rummet och täckt fönstret så mycket vi kan under tiden.

Jag har hittat detta råd på DoItYourself.com som inte riktigt hjälper som det säger att använda andra material!

Svaren på detta inlägg på DIY-forum är förvirrande i bästa och eventuellt motsägelsefulla som man rekommenderar att kittet exponeras för fukt (!) för att påskynda torkningsprocessen.

    
uppsättning ChrisF 21.11.2010 12:52

6 svar

3

Värme kommer att göra putten mjukare, varför du kan värma upp den för att ta bort den. Putty håller ganska mycket mjuk i flera år. Ursprungligen torkar det inte så mycket ut som oxiderar vilket bildar en hud på den.

Om du absolut måste måla det genast måste du förmodligen använda en av de latexbaserade glasföreningarna. Om du vill använda en traditionell måla den så snart den bildar tillräckligt med en hud som färgen kommer att hålla fast vid den. Jag tror också att du förmodligen ska använda oljebaserade färger, men kontrollera instruktionerna på putten.

Om du låter dig veta specifikt vilken kitt du använder, kan det hjälpa till att få bättre svar.

    
svaret ges 22.11.2010 19:14
1

Torka ner kitt med mineralsk sprit, det här bör ta bort några oljor och hjälpa det att bota snabbare.

    
svaret ges 22.11.2010 23:02
1

Jag använder alltid DAP-glasförening och har aldrig haft problem med att måla det 24 timmar senare. Jag tror att du kan ha ett dåligt eller gammalt parti där. Gå till de latexbaserade produkterna och du kommer inte ha samma problem igen. lycka till.

    
svaret ges 28.11.2010 23:13
1

Jag har varit en glasögon i över 35 år och jag har allting med avseende på kitt. Du kan köpa snabba inställningar där du blandar i ett pulver som gör det huden på cirka 3 dagar eller blandas i en liten mängd poly-fyllmedel. Kittet kommer att vara klart att måla inom 4 dagar.

    
svaret ges 11.01.2016 20:14
0
Jag har gjort glasmålningar i ett antal år och jag använder ett blekpulver som glasmålningar säljer, du sätter din kitt på plats och tag en borste i den och lust den över dina kittlinjer fungerar bra dryies om några dagar

    
svaret ges 09.11.2016 03:46
-1

Använd en hårtork noggrant för att torka den

    
svaret ges 13.02.2019 18:32

Läs andra frågor om taggar