How återupper jag på min betonguteplats?

3

Jag försöker lista ut det mest kostnadseffektiva sättet att reparera min betonguteplats. Det överlevde i ungefär 30 år men nyligen har en del av det börjat skära ganska dåligt, så dåligt att du inte kan sitta en stol på den. Plattorna är 10 'x 10' och ca 5 "tjocka. Plattorna har avgjort något, men för det mesta är det ganska jämnt. Ett litet däck och ramp är byggd över en del av det och skulle göra det svårt att hälla en signifikant mängden betong. Jag har läst några dåliga recensioner om konkret resurfacer att det inte kommer att vara i mer än ett år, så vad är mina alternativ?

Jag tänkte också att bara täcka den med däckplattor ...

    
uppsättning user379468 15.06.2015 01:31

2 svar

2

Jag resurfaced min betong uteplats med en kombination av Mapei produkter. Det fungerade bra. Betongbeläggningssystem är verkligen oförsonliga om du gör ett misstag när du väljer och tillämpar produkterna. För att vara säker på att du är på rätt spår bör du definitivt be din Mapei-rep att rekommendera rätt produkter och tekniker - det är vad jag gjorde.

Jag har gjort två stora konkreta resurfacing-projekt och arbetat med betongbänkshandlare. Vad jag lärde mig är att kemi är tillräckligt komplicerat att det är oklokt att använda betongbeläggningssystem utan stöd från fabriken. Det kommer att finnas frågor om exakt vilken produkt som ska användas och hur man använder den så att bara kemikerna på fabriken vet rätt svar på. Och om du bara gissar sätter du hela ditt projekt på spel.

Prata med din Mapei-rep, var noggrann med att välja rätt produkt och följ instruktionerna på ett bra sätt. Om du hoppar över något av dessa steg är chansen att lyckas ganska låg och resurfacingen kommer förmodligen vara ful eller skalar eller båda. Å andra sidan har varje projekt som jag har sett som följde dessa steg varit en framgång.

    
svaret ges 16.06.2015 15:40
1

Jag tror inte att du kan täcka den med en resurfacer. Spalling betong kommer sannolikt bara att hålla spalling, så alla resurfacing material du lägger på kommer bara att flinga bort med betongen.

Bor du i ett kallt klimat? Om så är fallet, undvik att använda avis (salt) på betong. Detta gör problemet värre.

Jag tycker att din idé om däckplattor är en bra. Även om det kanske inte är så billigt. Det ser dock fint ut. Dessutom är de lätta att installera. Ikea säljer några:

länk

Så kanske det är ett alternativ.

    
svaret ges 15.06.2015 06:28

Läs andra frågor om taggar