How kan en nonpsionic karaktär använda den kraftfientliga empatiska överföringen?

3

En nivå 7 ond cleric som jag spelar slår ofta på sig stavningen fördröjd död ( Spell Compendium 63). Jag vill att den prästerliga ska kunna använda psionisk kraft fientlig empatisk överföring .

Finns det ett magiskt eller psioniskt objekt som gör det möjligt för den prästerliga att använda denna kraft? Dessutom finns det ett sätt att han kan ansluta kraftens aktivering till en deadman switch?

    
uppsättning Multitallented 03.12.2015 20:20

2 svar

2

Få en bönpärla av karma och doppa en enda nivå av glödande, ta smärtan och lidande manteln.

Den glada har en unik form av att lära sig nya psioniska krafter som gör det möjligt för honom att välja vilken kraft han kan manifestera (det vill säga att han inte har någon explicit maximal effektnivå, det är bara baserat på hans manifestnivå). En bönkula av karma kan aktiveras av någon gudomlig spellcaster (vilken en cleric är uppenbarligen), men ger sedan en generisk +4-bonus till caster-nivå (inte särskilt gudomlig caster-nivå). Som standard betyder Psionic-Magic Transparency att objekt som ger bonus till caster-nivå också ger samma bonus för att manifestera nivå.

Så din prästerska har en manifestnivå på 5: e när du använder en bönkrans av karma , som är tillräckligt hög för att välja fientlig empatisk överföring av smärta och Lidande mantel Genom att använda den praktiska manifestören (ardent) därefter kan du behålla det som manifesterar nivå 5: e utan bönpärlan , så att fientlig empatisk överföring inte kräver användningen av den.

Om du väljer din makt under effekten av bönkronan av karma är för ostlik för dig, kan Practiced Manifester (skinnande) tas efter den första nivån, och sedan en andra nivå av ardent skulle dra nytta av det och låta dig välja fientlig empatisk överföring .

    
svaret ges 04.12.2015 17:59
1

Ge det bara till honom

Som GM behöver du inte en specifik regel för att motivera den. NPC är en skurk som du skapade för historia, det finns ingen anledning att begränsa dig själv till de regler som används för att skapa PC-tecken. Speciellt eftersom detta kommer att vara en engångsbruk, är det inte värt att gå igenom mekaniken för att motivera det.

GM: er varierar i hur mycket de håller sig till reglerna. I det här fallet finns inga regler som begränsar ditt val. Stavlistorna och klassfunktionerna är regler för att skapa spelare tecken. De borde inte vara begränsningar (men möjligen grova riktlinjer) för att skapa utmaningar.

Försvar mot advokatbyrån

Regler advokater presenterar en annan utmaning. En smart spelare kanske undrar hur det är möjligt för en cleric att använda en psionisk förmåga, eftersom de inte har några nivåer i en psionisk klass.

Får inte sugas in i lagen. Förmågan i spelarklassbeskrivningar är inte summan av allt som är möjligt i speluniverset - bara de alternativ som spelarna får välja mellan. Det finns en anledning till att det kallas "Spelarens" handbok.

Ett andra försvar mot regleradvokaten är att påminna dem om att du är domaren. GM har till uppgift att skapa spelvärlden och bestämma vad som är rimligt. I grund och botten är du myndigheten - inte regelboken. Om du kommer att avvika från kärnreglerna är det självklart en bra etikett att låta alla veta förut.

Motivering i spelet Medan klassmekanik för att motivera en förmåga inte är så viktig är en förklaring i spelet. Fick den prästlade förmågan som en välsignelse från en ond guddom eller övernaturlig varelse? Kanske kommer det från en artefakt som han hämtat från ruinerna av en gammal psykisk civilisation. Om din storytelling-skäl är övertygande, behöver spelarna inte se under huven.

    
svaret ges 03.12.2015 20:57

Läs andra frågor om taggar