Varför verkar Dr. Jenner uppträda som att han har mer än en dag kvar för att överleva?

7

Jenners beteende (mot slutet av serie 1) verkar vara konstigt lite med tanke på situationen med brist på bränsle och överhängande explosion som han helt vet om.

När Jenner exempelvis släpper ut någon form av skadlig vätska i labbet där TS-19-proverna lagras, verkar han absolut oroväckande att dessa värdefulla prov har förstörts. Det här verkar vara perfekt, men Jenner visste sig väl på den tiden att Vi skulle blåsa hela byggnaden på en dag eller så ändå, och han var ingenstans nära att hitta ett botemedel - absolut inte något han kunde skapa och distribuera på en dag.

På en relaterad anteckning, med tanke på den förhållandevis överhängande explosionen, varför såg han så avsikten att beordra Rick och hans grupp att inte ansluta något elektriskt in, gå lätt på hetvatten etc.? Återigen, säkert med den tid de hade lämnat, skulle en spelkonsol inte ha gjort stor skillnad?

Det enda jag kunde tänka på var att han hoppades på någon form av "mirakel" för extra tid / bränsle - men om så var fallet varför inte använda Rick och hans lag och skicka dem ut den följande dagen för att scrounge så mycket diesel som de kunde för generatorer? De var i mitten av en stad - säkert kunde de ha tagit några av de tomma oljetrommorna och fyllde dem med bränsle från de många bilarna runt?

Kanske är jag bara överanalytisk, men det verkar bara inte lägga upp på den hela scenen.

    
uppsättning berry120 04.09.2013 16:12

1 svar

12

När vi först ser Jenner är lösningen av pesten det enda syftet kvar i sitt liv, det enda som håller honom på väg. Han kan vara medveten om att bränslet är lågt, han har börjat misstänka att ingen fortfarande kan höra hans bulletiner, men han fortsätter. Kanske är han den hjälteforskare som rapporterar den vitala upptäckten innan han dör, så att andra kan utnyttja det, men ... bry dig, fortsätt bara.

När han oavsiktligt förstör TS-19-proverna, är det över . Han har misslyckats, hans hustrus offer var för ingenting, de fakta han undviker innan det inte längre är viktigt, och han sänder sin avsikt att avsluta sitt eget liv.

När gruppen dyker upp, njuter han av de sista nöjen som kan äga rum: middag med vänner, några eftergivenhet för sina gäster och glädjen att förklara vetenskapen till de oinitierade. Han berättar för dem att bevara makt, för att göra denna idyll senast lite längre (eller kanske bara utan vana). Han berättar inte för dem vad som kommer för att det skulle skämma bort den tid de har. Han monterar inte ett avtagande uppdrag eftersom det inte finns någon mening; utan TS-19 proverna har han inget hopp att lösa gåtan, och även om han kunde han nu accepterar det faktum att det inte skulle göra någon skillnad. Han är trött, saknar sin fru och han vill ha en trevlig sista måltid och vända sig in.

    
svaret ges 04.09.2013 19:36

Läs andra frågor om taggar