Vad du behöver veta om sup kajak hybrider

Med den popularitet som paddling på standup har haft, har många kajakmakare beslutat att gå över till SUP. Naturligtvis skulle de aldrig hänga upp sina kajaker permanent. Snarare läggs standup-paddling till deras repertoar. Under processen har ett annat fenomen dykt upp kring kajakpaddling och paddleboarding. Det finns nu standup paddleboards som kan paddlas som en kajak. Här är en sammanfattning av fördelarna och nackdelarna med SUP / kajakhybrider.

Sups används som kajaker?

SUP / kajakhybrider finns på marknaden för plastskivor, troligen på grund av att det är enkelt att forma i önskade konturer - och gör det effektivt och prisvärt. Det kan också bero på att SUP-plast anses vara nybörjarprodukter i paddleboardindustrin, och detta är främst det segment av marknaden som har behov av en hybrid mellan kajakpaddling och en SUP. Om du överväger att konvertera din SUP till en hybrid är de plast också de enklaste att göra detta med.

Fördelar med att paddla en sup / kajak hybrid

Proffsen är ganska uppenbara. Med en SUP som kan paddlas som en kajak har du det bästa från två världar. Du kan stå när vattnet är lugnt och vinden och strömmen är till din fördel. Du kan också stå när du vill se ner i vattnet eller när du tittar på havslivet. Under de tider då du paddlar i motvind eller när du bara behöver en paus från att stå, kan du sitta ner i en plats. Människor som paddlar dessa SUP / kajakövergångar byter ofta position ofta under en paddeltur. En fördel med att köpa denna typ av paddelfartyg som inte går förlorad på den sparsamma är att om du bara har pengar för antingen en kajak eller en SUP, behöver du inte göra det valet. Med ett köp kan du sluta med båda.

Kajak nackdelar

Med valfrihet för mångsidighet ger du också upp något. När det gäller kajak / SUP-hybrider, eftersom de behöver tjäna båda funktionerna, gör de inte heller på en mycket hög nivå. Den sittande positionen på en SUP, även en riggad med ryggstöd, är verkligen inte så bekväm. Det är genomförbart, men om majoriteten av paddlingen du gör är kajakpaddling vill du verkligen bara ha en kajak. Eftersom många av kajak / SUP-hybriderna är nya koncept har de verkligen inte räknat ut fotstöden ännu för kajakapplikationen. Det betyder att när du paddlar en SUP som en kajak, är dina fötter antingen raka ut framför dig eller platt på brädets däck. Antingen alternativ är inte önskvärt ur en paddlingeffektivitetssynpunkt eller från ett komfortperspektiv.

Nackdelar med paddleboards som sup / kajak hybrider

Med tanke på att dessa kajak / SUP-hybrider vid denna tidpunkt är nästan alla plast, gör detta dem tyngre än deras kompositmotsvar. Det gör dem också långsammare på vattnet. Den tröga karaktären hos paddleboards i plast är en riktig avstängning till avancerade paddleboarders.

Hur du konverterar din sup till en kajak

Om tanken på en SUP / kajakhybrid intresserar dig och du redan har en SUP kan du kanske undvika att köpa en annan för detta ändamål. Det finns två huvudkomponenter som krävs när du konverterar en SUP till en kajak. Det första är ett sätt att sitta på det. Nästa är ett sätt att paddla SUP. Båda kräver fästen som är fästa på paddelbrädet. Var noga med att lära dig hur du konverterar din SUP till en kajak eller tar den till en paddlingutrustning.