Vad du kan förvänta dig under ditt första brasilianska bikinivax

Funderar du på att ta bort allt och gå med ett brasilianskt bikinivax? Det är en populär vaxstil för bikinilinjen. Det kommer att lämna dig helt hårlös (även på din rumpa), även om det ofta lämnar "landningsremsa" av hår framför.

Brasilianska växer kommer med smärta, men många kvinnor säger att det är värt det och att det blir bättre för varje session. Om du är en vaxande nybörjare rekommenderas det vanligtvis att börja med ett grundläggande bikinivax eftersom de tenderar att vara mindre smärtsamma och låter dig doppa tån i vattnet, så att säga. Men om du är redo att hoppa in och gå med en brasilianare, här är vad du kan förvänta dig.

Vad är ett brasilianskt bikinivax?

Brasilianska bikinivaxar introducerades till New York 1987 av J Sisters, sju brasilianskt födda systrar. Den brasilianska är fortfarande en populär hårborttagningsmetod i USA.

Brasilianska växer skiljer sig från vanliga bikinivaxer eftersom håret tas bort fram, bak och allt däremellan. Ibland finns en "landningsremsa" kvar framför, men många kunder väljer "Hollywood Wax", där allt tas bort.

Vad händer när du anländer

De flesta vaxningar sker i ett privat rum med en dörr och tar mellan 15 och 30 minuter. Du lämnas ensam för att ta bort allt från midjan och ner och ligga på ett bord täckt med rent papper eller ark. Du kan få en pappersrem och om inte kan du be om en.

Papperstroppen kan få dig att känna dig mer bekväm, men med en brasilianare kommer din blygsamhet att testas. Vaxaren kommer att se allt, så du kan välja att avstå från pappersremmen. Vi tycker om att tänka på att få en brasilianare inte kan vara mer pinsamt än ett typiskt besök på din gynekolog. Dessa tekniker har sett allt tidigare.

Hur mycket hår ska du ha?

En allmän tumregel är att håret måste vara 1/4 tum (ungefär längden på ett riskorn) om det är bra och en halv tum om det är grovt, enligt Cindy Barshop, ägare av New York Citys Spruce & Bond spa. Något kortare och det är för svårt för vaxet att fånga. Du skickas hem om ditt hår inte är tillräckligt långt.

Du vill inte heller att ditt hår ska vara för långt, för det gör det mer smärtsamt. Du kan hjälpa vaxaren genom att trimma ditt könshår med en rakhyvel innan du går in. Om ditt hår är mycket längre än vad som krävs kan din vaxare klippa ditt könshår till rätt längd.

Den brasilianska vaxprocessen

Din vaxare bör bära handskar under vaxet och hon ska aldrig doppa trävaxpinnen i vaxet. Istället bör hon använda färska pinnar för varje applikation.

Vaxning börjar vanligtvis framåt och rör sig bakåt. Du kan bli ombedd att hjälpa till att hålla huden stram. Var noga med att meddela din vaxare om du vill ha en landningsremsa eller allt annat.

Det finns hårda vax- och mjuka vaxprocesser som kan uppnå samma utseende. De flesta salonger använder mjukt vax och använder denna metod:

 1. Vaxaren kommer rikligt att applicera talkpulver på huden. Talken förhindrar att hett vax fastnar på huden.
 2. De bästa vaxarna är snabba, vilket innebär mindre obehag för dig. Vaxaren doppar en trävaxpinne i en kruka med hett vax och sprider den sedan på din hud och hår i riktning mot hårväxt.
 3. Hon applicerar sedan en tygremsa över det fortfarande varma vaxet och trycker hårt så att duken, håret och vaxet häftar vid varandra.
 4. När vaxet har svalnat drar hon bort remsan i motsatt riktning mot din hårväxt. Denna snabba rörelse drar ut håren vid roten. Om det är för smärtsamt vid denna tidpunkt, be teknikern att applicera remsor på mindre områden åt gången. Om det är outhärdligt kan du behöva be dem att sluta helt.
 5. Eftersom den brasilianska betyder allt förutom en "landningsremsa" i fronten, bli inte förvånad när teknikern tar bort håret mellan skinkorna. Ja, hår växer där. Du kan bli ombedd att vända dig och ligga på magen eller så kan du bli ombedd att knäböja på bordet och inte bli generad om du blir ombedd att hålla isär kinderna. Den goda nyheten är att den här delen inte är smärtsam för de flesta.
 6. När vaxningen är klar kommer vaxaren att pinca bort eventuella hårstrån och hon kan klippa resterande landningsremsa eller till och med skapa mönster. Vissa kvinnor väljer till och med att färga kvarvarande hår.
 7. Vaxaren kan sprida lugnande lotion över de vaxade områdena.

Precis som du skulle göra din frisör, vill du tippa din vaxare minst 20 procent. Överväg att lägga till mer med tanke på processens intimitet. Naturligtvis, om du inte var nöjd med jobbet hon gjorde, borde du tala eller be om att få prata med en chef.

Hur man minskar smärtan

Vaxning kan i allmänhet vara mycket smärtsamt, speciellt din första gång. Se till att din vaxare vet att vara försiktig med dig om du är känslig för smärta eller om det är första gången.

Här är några tips för att minska smärtan:

 • Om du är ny inom vaxning rekommenderar vi inte att du börjar med en brasiliansk. Prova istället ett vanligt eller högt bikinivax. Efter några sessioner kommer vaxningen att vara mycket mindre smärtsam. Då kan du ta examen till en brasilianare.
 • Boka mötet i minst en vecka efter din period. "Det är bäst att vaxa midcykeln, precis när du ägglossar", säger Jodi Shays, ägare till Queen Bee Salon & Spa i Los Angeles, i Allure Magazine.
 • Bli vaxad regelbundet var tredje till fjärde vecka. Om du väntar längre eller bara vaxas ett par gånger om året blir det mycket smärtsammare.
 • Hitta en salong som använder ett "hårt vax". När det används korrekt kan det vara mycket mindre smärtsamt än det vanliga mjuka vaxet. När det har applicerats hårdnar det hårda vaxet när det svalnar och krymper in enskilda hårstrån. Vaxet dras sedan försiktigt av.
 • Du kan använda en lokalbedövning, som Relax och Wax No-Scream Cream, 45 minuter före ingreppet. Men vissa proffs svär domande krämer fungerar inte.
 • Det rekommenderas att ta ett par ibuprofen eller paracetamol en timme före ditt vax.

Skötsel efter vax

Innan du lämnar salongen, var noga med att be din vaxare om tips om eftervård som hon kan ha. Det är bäst att vara proaktiv mot eventuella biverkningar från vaxning. Du vill också undvika allt som kan irritera huden i några dagar. Det inkluderar att bära lösa kläder, använda parfymfria produkter och ingen grov sex, het yoga eller svettiga träningspass.

Om du efter vax utvecklar stötar, rodnad eller inåtväxande hår, exfolierar du försiktigt området med en kroppsskrubb och släter sedan på en lotion eller rengöringsmedel med alfa-hydroxisyra (ordet "syra" får det att låta som om det kommer att svi, men det gör det inte).

Vi hör också fantastiska saker om Bliss Ingrown Hair Eliminating Pads. För att hålla inåtväxta hårstrån, exfoliera området under dagarna fram till ditt möte.

Betydelsen av regelbunden vaxning

Nackdelen med ett brasilianskt vax är att det bara varar tre till sex veckor. Håret kommer att växa tillbaka - om än finare och lättare - och du måste göra det igen. Veteraner från den brasilianska svär att första gången gör ont värre och att smärtan dramatiskt minskar med ju fler vaxningar du får.

Enligt Melanie Gilliland, European Wax Centers utbildningschef, finns det få saker som är viktigare än att hålla sig till ett vanligt vaxschema. "Att bli vaxat religiöst var tredje till fjärde vecka - under hela året, inte bara under alla sommarmånader - är hemligheten för både mindre smärta och bättre resultat", säger Gilliland på webbplatsen Refinery29.

Varför var tredje till fjärde vecka? Det är vanligtvis den exakta tiden det tar för ditt hår att träffa den magiska 1/4-tums längden. Om du har grovare hår eller hår som inte växer snabbt kan du hålla ut upp till sex veckor.

Ett sista tips: glöm inte att få namnet på vaxet. När du gör ett nytt möte kan du få samma person och du behöver inte avslöja allt för en annan helt främling.

Framtiden för den brasilianska

2014 rapporterade New York Times att den brasilianska populariteten kan avta, eftersom fler och fler urbana kvinnor antar en "organisk livsstil av kallpressad juice och barreklasser." Den här hälsosamma livsstilen, verkar det, jives mer med en full buske, sedan en dragen buske. Men i vissa kretsar och områden förblir trenden lika populär som någonsin.

När det gäller trender uppmanade den "brasilianska" många skönhetstrender under beltet genom åren. Dessa inkluderar "Vajazzling", en tillfällig kristall tatuering placerad i bikiniområdet och Vatooing, tillfälliga bläck tatueringar för de nederländska regionerna. Båda dessa trender (och många andra) tycktes vara en förbipasserande sak. Men du vet aldrig vad den heta nya saken kommer att bli nästa!