Golfklädsel: vad är rätt golfdräkt?

Många golfbanor har klädkoder. Men inte alla. Många kommunala golfbanor har inte klädkoder - förutom naturligtvis i den meningen att du måste vara klädd! (Ingen tröja, ingen service.)

Klädkoder varierar strikt beroende på reglerna för den golfbana du spelar. En bra indikator på om det finns klädkod är priset på banan du planerar att spela. Ju högre greenfee, desto mer sannolikt finns det en klädkod för golfare.

I allmänhet kommer en krage-skjorta och shorts eller byxor i Dockers-stil att ta dig till de flesta golfbanor (dessutom golfkjolar eller shorts för kvinnor). Många billigare kurser tillåter också jeansshorts eller blå jeans.

Men de flesta exklusiva kurser kräver krage skjortor och har en no-denim regel. Ett mycket litet antal (mestadels privata lyx) banor har till och med regler utan shorts, vilket kräver golfslacks.

Låt inte det skrämma dig från golf, dock: Om du vill spela golf i gymshorts och linne är det förmodligen en golfbana i ditt område där du kan göra det. Fråga dina vänner som golfar eller ringer några samtal.

(Observera också att vissa exklusiva golfbanor börjar experimentera med att gå utan klädkoder som ett sätt att tilltala ett större antal golfare - som ett sätt att öka affärer, med andra ord. Stränga klädkoder är mindre vanliga än tidigare. vara, men fortfarande vanligt i den ibland tuffa golfvärlden.)

Har banan som du spelar klädkod?

Hur vet du om du behöver klä dig i byxor, eller köpa en snygg shorts, och ha på dig en skjorta med krage, eller, om du är kvinna, om en ärmlös golftopp är acceptabelt? Om du planerar att spela en golfbana som du aldrig har varit på tidigare och är osäker på klädkoden, ring vidare. Antag inte - ring alltid framåt. Golfbanor kommer att avvisa golfare som dyker upp utan att uppfylla klädkoden om det finns en på plats (eller om du kan välja att köpa dyra pro shop-golfkläder för att uppfylla banans normer).

Antag aldrig att bara för att du har sett en professionell golfare som bär en viss klädsel att samma kläder på dig kommer att passera mönstret på alla golfbanor. Återigen: ring framåt och fråga om du är osäker. Annars kanske du bara dyker upp för att få höra, "förlåt, Tiger Woods kan bära mocka turtlenecks på PGA Tour, men här måste du ha en krage på din tröja." Eller, "förlåt, John Daly kan bära de löjliga byxorna på PGA Tour, men du kan inte bära dem här."

Vi vet, en krage på en skjorta låter inte så mycket, men om kursen kräver krage och du dyker upp i en t-shirt, köper du antingen en krage i proffsen eller går hem.

Så: Vet innan du går. Ring framåt om du måste. Eller kolla kursens webbplats; många innehåller information om vad de definierar som rätt golfklädsel.

Vad sägs om golfskor?

De flesta golfbanor har förbjudna metallspikar. Se till att du har på dig golfskor med mjuka spikar eller andra icke-metalliska golfklossar; eller bära en mjuk sålsko av någon annan typ (t ex tennisskor - aldrig någonting med en hård häl). Ju högre du går i greenfee, desto mer sannolikt kommer en kurs att kräva att kunderna bär golfspecifika skor.

Ta en titt på de aktuella alternativen för golfkläder

För att sammanfatta: Ja, många golfbanor - särskilt icke-kommunala banor - har klädkoder för golf. Om du bär en skjorta med krage och byxor eller shorts i Dockers-stil, kommer du att uppfylla klädkoden på 95 procent av kurserna. Men ring alltid framåt innan du spelar en ny bana och be om detaljerna.

Vill du se vad golfare har på sig dessa dagar? Ett bra sätt att få en uppfattning om de aktuella trenderna inom golfmode är att surfa på webbplatser för stora golfhandlare. Du kommer att se de många olika alternativen, några traditionella, andra mer vågiga eller mer färgstarka eller utformade för att tilltala en yngre, edgier mode känsla som golfkläder företag gör nu. Du kommer också att bekanta dig med varumärkena och priserna för vilka de säljer. TGW, Golf Galaxy, PGA Tour Superstore och Global Golf är några av de största online-återförsäljarna. Big-box sportvaruaffärer som Dicks Sporting Goods och Academy, liksom Amazon och Walmart, är andra alternativ för surfning.