Köp ditt första par skridskor

Det finns så många val i konståkning för den blivande konståkaren när han köper sitt första par skridskor.

Billiga konstskridskor kan locka vissa köpare, men alla som "känner konståkning" vet också att konståkning måste köpas från butiker som endast handlar om konståkning och konståkning. En ”oskriven regel” i skridskoåldersvärlden som överförs till de som är nya inom sporten är att billiga stövlar och knivsatser som säljs i sportiga butiker eller varuhus inte är acceptabla.

Ingångsnivå konståkning

Det finns många nybörjare på skridskor för nybörjare och fritidsåkare. Jackson är ett av de mest populära varumärkena, men andra skridskor företag tillverkar nybörjare.

Under de senaste åren har startskridskor tillverkats med en mjuk och bekväm stövel. Läder- och vinylskridskor finns också för nybörjare.

Den mjuka startnivåkängan är inte avsedd för mellanliggande eller avancerad konståkning men är ett utmärkt val för fritidsåkare som vill njuta av att vara på isen med familj och vänner.

Boot-blade konståkningspaket

Kombineringspaket för kängor och knivskor finns också för åkare på början och mellannivå.

När du köper ett bagagebladpaket måste du vara medveten om att stövlarna ska vara något styva för att ge stöd för fot och anklar, men de bör vara tillräckligt flexibla för att bryta in och känna sig bekväma.

Det rekommenderas att åkare köper konståkning från en butik som enbart handlar om konståkning. Om det inte är ett alternativ, ta dig tid att lära dig om de många olika skridskor som finns att köpa.

Köpa stövlar och blad separat

Att köpa stövlar och knivar separat är alltid ett alternativ, även för nybörjare konståkare.

Fram till nyligen köpte de flesta konståkare stövlar och blad separat. Det finns många högkvalitativa stövlar och blad. Ta dig tid att bekanta dig med de stövlar och blad som finns.

Alla avancerade åkare köper stövlar och blad separat.

Köp begagnade konståkning

Ibland är bra begagnade stövlar och blad bättre än billiga nya skridskor av lägre kvalitet. Se till att den använda boot har stöd. Se också till att bladet har något "skärpningstid" kvar.

Blades

Högkvalitativa konstskridskor skärps mindre ofta. De har också bättre flöde på isen. Skimp inte på knivarna. När en konståkning mästare snurrar och hoppar, kommer bladets kvalitet att påverka snurr- och hoppkvaliteten.

Rätt passform

Foten måste passa i bagageutrymmet. Det bör inte finnas något extra utrymme i kängan, särskilt inte i hälen. Kängan ska "passa som en handske."

Förstå att bra konståkningskängor kan göra ont först. Räkna med en "inbrottsperiod".

Kontakta en konståkningstränare

Konståkning tränare kan rekommendera en viss konståkning för en ny skridskoåkare. Ta dig tid att rådfråga din tränare innan du köper skridskor.