Välj rätt skateboard för ditt barn

När en ungdom fyller 12 eller 13 år är det ingen tvekan om att han eller hon vill ha en skateboard som känns som vad proffsen använder - både i storlek och klass. Men hur är det med riktigt unga skateboardåkare - fyra- eller femåringarna som precis börjar med sporten? Vilka riktlinjer finns för föräldrar som väljer en modell för de yngsta skateboardåkarna?

Barnstorlek eller vuxenstorlek?

På grundnivå är det ingen skillnad mellan skateboards för barn och skateboards för vuxna. Vissa företag gör mindre, korta skateboards som är ungefär 21 "eller 22" långa, men det här handlar mer om marknadsföring än det verkliga konsumentbehovet. Mindre skateboards kan vara roliga, men det är bättre för barn att växa in i sporten med en skateboard i full storlek, 27 till 31 tum lång. Dessutom är skateboards i full storlek inte så stora. De flesta 4-åringar ska ha det bra med ett standardkort. Dessutom är barnens skateboards vanligtvis cirka 6 tum breda, och barnen kan faktiskt göra det bättre med det 7.5 tum breda däcket på ett brett i full storlek.

Vad sägs om betyg?

Olika tillverkare kategoriserar sina olika skateboardkvaliteter med olika terminologi. Någon version av Nybörjare, Avancerad och Pro är ett klasssystem som används av många av dem. För andra tillverkare är det en Rookie-serie kontra en Pro-serie. Skillnaderna ligger egentligen i de material som används i hjulen och lagren, med nybörjarbrädorna som använder ett något mjukare material i hjulen, vilket fungerar bättre vid skridskoåkning på gatan / trottoaren. Pro-brädor har å andra sidan mycket hårda hjul och högkvalitativa lager. De är avsedda för hållbarhet och hastighet och lyser verkligen vid användning av skatepark. Det kan också finnas skillnader i själva brädans konstruktion (kallas däcket). Pro-kort kan använda en flerskiktskonstruktion som är utformad för att motstå att bryta under hård användning av en åkare som gör trick.

För barn som just har börjat finns det dock ingen anledning att plundra på ett mycket dyrt bräde, för barnen kommer inte riktigt att dra nytta av de extra funktionerna i en pro-grade-bräda. En $ 25 eller $ 30 22-tums lång bräda kommer att göra ganska snyggt tills en ung åkare är 10 eller 12 år gammal. Om han eller hon fortfarande är entusiastisk över sporten vid den tidpunkten kan du överväga att gå upp till styrelsen som kostar $ 100 eller mer.

Var du kan köpa ditt barns skateboard

Om du vill spara lite finns det flera märken som är idealiska för unga åkare där ute. Men en stark rekommendation är att INTE köpa en skateboard från något massivt varuhus eller massvaror. Dessa generiska skateboards är inte av god kvalitet och ger ditt barn en dålig upplevelse. Håll dig till kända tillverkare av kvalitetsskateboard. De företag som också gör bra styrelser på pro-nivå är en bra satsning när det gäller att köpa en nystartad styrelse.

Att köpa en skateboard online är bara bra, förutsatt att den tillverkas av ett ansedd företag.

Och fortsätt och låt ditt barn välja en tavla med grafik som de gillar. Detta kan tyckas småaktigt för en förälder som är mer bekymrad över kvaliteten på konstruktionen, men grafiken på skateboarden är konstigt viktigt för en åkare och kan öka deras njutning av sporten avsevärt.

Glöm inte skyddsutrustningen

Ett sista ord - skjut inte upp att köpa skyddsutrustning och se till att du får en skateboardhjälm. Efter det kan du också få honom eller hennes armbågskuddar. Knäskydd och handledsskydd kan också hjälpa till. Utöver det borde du ha det bra. Termite och andra märken gör skateboard pad kit för barn. Och granska informationen om skateboardsäkerhet. Ditt barn - för att inte tala om dig som förälder - kommer att njuta av sporten mycket mer om du undviker allvarliga skador.