Berömda citat som avslöjar politikens sanna ansikte

Här är 20 kända personer som har gjort särskilt kloka, kvicka eller informativa uttalanden om politik. Vissa har befunnit sig i en maktposition, andra har haft en fågelperspektiv på det drama som pågår inom heliga hallar. Deras åsikter har en mängd visdom.

Dalton läger

Kanadensisk politiker Dalton Camp var en anhängare av Canadas progressiva konservativa parti och var en av de främsta rösterna för Red Toryism. Camp kommenterade att politiken ofta koncentrerar sig på viktiga saker istället för att ägna uppmärksamhet åt större frågor.

"Politik består till stor del av irrelevanser."

Kommer under

Amerikansk filosof och historiker Will Durant var välkänd för The History of Civilization. Hans ord sammanfattar i princip vad regeringar faktiskt gör.

"Den politiska maskinen segrar eftersom den är enad minoritet som agerar mot en delad majoritet."

Nikita khrushchev

Nikita Khrushchev var en rysk politiker och tjänstgjorde som den första sekreteraren för centralkommittén för Sovjetunionens kommunistiska parti. Han kommenterade den 22 augusti 1963 till Chicago Tribune i samband med byggandet av en bro i Belgrad för att betona att en politikers ord är helt överflödigt.

"Politiker är samma överallt. De lovar att bygga en bro även där det inte finns någon flod."

Texas guinan

Texas Guinan var en amerikansk skådespelerska. Hennes smarta användning av ironi uttrycker smarthet hos en politiker som kan använda vem som helst till förmån för sitt land.

"En politiker är en stipendiat som kommer att lägga ner ditt liv för sitt land."

Napoleon bonaparte

En av världens största militärledare, Napoleon Bonaparte var en mästare och en fulländad politiker. Bonapartes ord har en mängd visdom när han säger att irrationalitet är en välkommen kvalitet i politiken.

"I politik är en absurditet inte ett handikapp."

Saul bälgar

Saul Bellow var en kanadensiskt född amerikansk författare som vann Nobel- och Pulitzer-priserna. Hans ord tror på en förakt för politiker som verkar som amatörer.

"Ta våra politiker: de är en massa yo-yos. Ordförandeskapet är nu en korsning mellan en popularitetstävling och en gymnasiedebatt, med en encyklopedi av klichéer som första pris."

Francis bacon

Francis Bacon var en engelsk filosof och hans citat här betyder att politiker tycker att det är svårt att vara helt trogen mot sin kallelse, precis som det är svårt att vara helt moralisk.

"Det är lika svårt och svårt att vara en riktig politiker som att vara riktigt moralisk."

Albert Einstein

Den berömda forskaren Albert Einstein uppmanar medborgarna att engagera sig i politik. Men han medger också att politik är mer komplex än vetenskap.

"Politik är svårare än fysik."

Mao tse-tung

Mao Tse-Tung var grundaren av Folkrepubliken Kina. Han förklarar att politik och krig är nästan desamma förutom att det i det förra inte är någon verklig blodsutgjutelse.

"Politik är krig utan blodsutgjutelse medan krig är politik med blodsutgjutelse."

Otto von bismarck

Dessa ord av den konservativa preussen Otto Von Bismarck betyder att politik kan få allt att hända.

"Politik är det möjliga."

Henry David Thoreau

Den amerikanska författaren Henry David Thoreau menar att inget land kan vara helt fritt och obundat om det inte accepterar att individen är högsta.

"Det kommer aldrig att finnas en riktigt fri och upplyst stat förrän staten kommer att erkänna individen som en högre och oberoende makt."

William shakespeare

Den engelska dramatikern William Shakespeare berättar att en politiker alltid skulle försöka undvika Gud, eftersom politikern inte är sanningsenlig.

En politiker ... en som skulle kringgå Gud.

Tom wolfe

Den amerikanska författaren och journalisten Tom Wolfe uttrycker att det inte finns några sanna liberaler i denna värld.

"En liberal är en konservativ som har arresterats."

Marianne thieme

Den holländska politiker Marianne Thieme säger att politiker har lagt större vikt vid pengar snarare än till naturen. Hon sa detta till medlemmarna av "International Press Association" under ett tal i Haag.

"Politiker och företag har alltid satt ekonomiska intressen över moraliska intressen. Detta skadar nu hela planeten."

Aristoteles

Grekisk filosof, och far till politik, Aristoteles avslöjar den sorgliga sanningen om politiker som inte har ledig tid eftersom de alltid siktar på något.

"Politiker har inte heller någon fritid, för de siktar alltid på något bortom det politiska livet i sig, makt och ära eller lycka."

Charles de Gaulle

Franska presidenten Charles de Gaulle talade om hur politiker låtsas tjäna folket, men deras yttersta motiv är att alltid styra dem.

"För att bli mästare poserar politikern som tjänaren."

John fitzgerald kennedy

USA: s president JFK avslöjar livets ironi. Hans egen berömda karriär, som politiker och president, vittnar om detta.

"Mödrar vill alla att deras söner ska växa upp till president men de vill inte att de ska bli politiker i processen."

Abraham Lincoln

Amerikanska presidenten Abraham Lincoln var en man med demokratiska åsikter. Han trodde på folkets kraft, i verklig mening. Detta citat gjordes under hans tal vid den första republikanska statskonventionen i Illinois den 29 maj 1856.

"Omröstningen är starkare än kulan."

H. l. mencken

Den liberala tänkaren amerikanska journalisten HL Mencken avslöjar smutsen under berget. Han uttrycker att politik mest handlar om att partier försöker få ner varandra.

"Under demokrati ägnar ett parti alltid sina huvudsakliga energier åt att försöka bevisa att det andra partiet är olämpligt att styra - och båda lyckas vanligtvis och har rätt."

Eugene McCarthy

Den amerikanska senatorn Eugene McCarthy säger det med ett rakt ansikte. Han skär inte ord. Genom detta citat avslöjar han att politik kräver mycket smarthet för att förstå, för att inte tala om bravado för att tro att det är viktigt nog att vara inblandad i.

"Att vara i politik är som att vara fotbollstränare. Du måste vara smart nog för att förstå spelet och dumt nog för att tro att det är viktigt."