Lesbisk professionell tennisspelare amelie mauresmo

Amelie Mauresmo: Lesbisk tennisspelare:

Amelie Mauresmo kom ut vid Australian Open i januari 1999 vid 19 års ålder. Efter ett mycket framgångsrikt Australian Open, som slog topprankade Lindsay Davenport, lurade Mauresmo i armen på sin dåvarande flickvän och meddelade att hennes framgång hade att göra med att hitta kärlek och komma överens med hennes sexualitet.

Amelie Mauresmo: Andy Murrays tränare

I juni 2014 började Amelie Mauresmo att coacha Andy Murray, en av de bästa tennisspelarna i världen. Hon är den första kvinnan som tränar en manlig elitspelare - och det faktum har inte varit utan kontroverser. Hon tränade Andy Murray hela vägen till finalen i Australian Open men, men han kände att han var tvungen att försvara sitt val i en tränare. "Många människor kritiserade mig för att ha arbetat med henne och jag tror att vi hittills har visat att kvinnor kan vara mycket bra tränare också", sa Murray när han spelade sig till den första Grand Slam-finalen 2015. De två verkar att vara ett bra par. Murray talade med några av de kvaliteter som gör Mauresmo till en bra tränare, ”Hon är väldigt lugn, det är något som är viktigt för mig. Hon lyssnar bra och hon ställer många frågor. Speciellt när du har varit en ex-spelare är det lätt att se saker bara genom dina ögon, men det är viktigt att lära sig vad spelaren tänker. Hittills har hon varit väldigt bra för mig. Det är nu upp till mig att producera resultaten på domstolen. ”

Martina Hingis, Lindsay Davenport och Amelie Mauresmo:

Amelie Mauresmo har fått lite hån för att ha kommit ut ur garderoben. Martina Hingis kallade henne "en halv man" och Lindsay Davenport hävdade att Mauresmo spelade som en man. Hingis förnekade senare anmärkningen, men den fångades på tejp. Mauresmo avfärdade kommentarerna som "lite dumma."

Amelie Mauresmo: Star Tennisspelare:

Oavsett sin sexuella läggning har Amelie Mauresmo bevisat sig på tennisbanan. Hon nådde en rankning # 1 2004. Hon har två gånger varit semifinalist på Wimbledon. Hon har 17 karriärtitlar och har nått semifinalen eller kvartfinalen vid US Open fyra gånger. 2006 vann Amelie Mauresmo Wimbledon.

2009 tillkännagav Amelie Mauresmo att hon avgår från sporten vid 30 års ålder.

Bakgrundsinformation om Amelie Mauresmo:

Amelie Mauresmo föddes Laye, Frankrike den 5 juli 1979. Hon blev proffs 1997. Historien säger att Amelie vid 4 års ålder såg den franska tennishjälten Yannick Noah vinna French Open och bad sina föräldrar om en tennisracket. Hon hade en sådan naturlig talang att hennes föräldrar skrev in henne i en privat tennisklubb.

Konkurrenten Amelie:

Hennes tidigare tränare sa att Amelie Maursemos främsta tillgång var hennes beslutsamhet. Hennes tränare sa om henne vid 7 års ålder: "Hon var inte så stor, men hon kunde redan tävla med pojkarna. Hon skulle spela fotboll eller tävla med dem och hon hatade att förlora."

Mauresmo och de lesbiska framför henne:

Till skillnad från Martina Navratilova och Billie Jean King, tidigare tennisspelare som kom ut ur garderoben, tappade Amelie Mauresmo inte några av hennes sponsring från Nike, Dunlop, Babolat och Gaz de France.

En ut lesbisk olympisk:

Amelie Mauresmo vann en silvermedalj för Frankrike under sommar-OS 2004.

Vem är Amelie Mauresmos älskare ?:

När Amelie Mauresmo kom ut 1999 var hennes flickvän den 31 år gamla nattklubbägaren Sylvie Bourdon. Efter att de gick ihop har hon varit mer privat om sina relationer.

Amelie Mauresmo: Wimbledon Champion 2006 !!:

Amelie Mauresmo besegrade Justine Henin-Hardenne för att vinna Wimbledon-mästerskapet 2006. Segern var särskilt söt eftersom Mauresmos sista grand slam-seger kom i januari 2006 när Henin-Hardenne drog sig tillbaka på grund av magkramper. Den här gången kan hon njuta av en hårdförtjänt seger.