Vad man ska ha med maxikjolar på hösten och vintern

Oavsett om du letar efter stilar som kommer att fungera med fulla, flytande maxikjolar eller maxis av den mer formanpassade sorten, hittar du förmodligen något på den här listan som redan lurar i din garderob. Om inte, kommer du åtminstone att vara beväpnad med några användbara tips för din nästa skohandelsresa.

Platta stövlar

Jag kan inte betona nog hur bra platta stövlar fungerar med maxikjolar. De fungerar faktiskt så bra att stövlarnas axelhöjd och stil knappast ens betyder något; knä hög, över knä, fotled, snörning, dragkedja på sidan, pull-ons fungerar bra, liksom casual, grunge-stil stövlar; ridskor-stövlar, och även militär- och viktoriansk-inspirerade stilar.

Men som med de flesta saker i livet finns det några undantag. Vissa av dem borde verkligen inte behöva påpeka. Till exempel skulle du inte drömma om att para ihop ett par regnstövlar med en vacker maxikjol, oavsett hur avslappnad det var. Andra uppenbara nej-nr inkluderar ökenstövlar, de flesta vinterstövlar och allt som ser för "utomhus" ut.

Kolla in några av mina favoritplatta stövlar att bära med din maxikjol, tillgänglig på Amazon.com:

 • Nine West Doloris mockasko för kvinnor
 • FRYE Melissa knappkänga för kvinnor
 • Sperry Top-Sider Victory Lap Chelsea Boot

Klackade tossor och ankelstövlar

Som jag sa ovan betyder maxikjolarna i full längd att axelhöjden på dina stövlar knappt betyder något - men ändå går tossor och fotkängor med maxikjolar och klänningar som jordnötssmör går med gelé.

För att få det mest sammanhängande utseendet, försök att välja ett par stövlar som sträcker sig bortom kjolens fåll så att inget ben syns. Om du föredrar ett par byxor och din kjol inte är tillräckligt lång för att täcka överdelarna på dem, kan du alltid lägga till ett par tights för en look som är perfekt för höst och vinter.

Kolla in några av mina favoritpar med klackar och ankelstövlar på Amazon.com:

 • FRYE Ciera Shootie Boot
 • Dolce Vita Hastings Bootie
 • Cole Haan Abbot Ankle Boot

Platta skor med maxikjolar

Att ha på sig lägenheter med maxikjolar är lite knepigt. Du vill undvika allt som kan se ut för mycket som om du bär tofflor och samtidigt finns det vissa skoformat som är alldeles för maskulina för femininiteten i en maxikjol eller klänning.

De stilar som är lättast att arbeta med är klassiska ballerina-lägenheter och spetsiga eller öppna läder. För att maximera dina chanser att lyckas, leta efter mycket enkla stilar som visar en generös mängd fot, och leta också efter stilar med subtila eller klassiska accenter, som kiltie-detaljer, eleganta vampbroscher eller kontrasterande tåhattar.

Kolla in mina favoritlägenheter att bära med din maxikjol, tillgänglig på Amazon.com:

 • Corso Como Merla Flat
 • Delman Sade Flat
 • Dolce Vita Adalynn Ballet Flat

Maxikjolar med högklackade pumpar och skor

Runda toed pumpar fungerar inte alltid lika bra med maxikjolar som stilar med spetsiga, mandel eller öppna tår. Anledningen till detta är att de i allmänhet inte erbjuder tillräckligt med kontrast från själva kjolen.

Ett sätt att motverka detta är att leta efter rundade pumpar som är mycket låga (med andra ord, de kommer att visa mycket av dina fötter). Ett annat alternativ för kallare väder är att använda tights för att överbrygga klyftan.

Däremot fungerar modeträskor och mulor med rundare tåboxar bra med riktigt långa maxis, eftersom fotens topp är helt täckt av skon. Det enda du måste titta på med skor med öppen rygg är att lämna dina klackar utsatta, vilket i allmänhet inte är ett bra höst- eller vinterutseende. I vissa fall ser det aldrig bra ut. För att undvika att detta är ett problem behöver du helt enkelt hitta en maxikjol som är tillräckligt lång för att täcka baksidan av dina fötter i dina valda mulor eller träskor.

Kolla in några av mina favoritmodeskor och mulor som är tillgängliga på Amazon.com:

 • Kate Spade New York Cala Träskor
 • Seychellerna glidpump
 • MIA Elsa Slip-On Mule

Klackade stövlar

Precis som deras kortare motsvarigheter fungerar långa stövlar med höga klackar underbart med maxikjolar och klänningar. Om din kjol har en enkel form och en solid färg, låt stövlarna diktera klädseln. Om din maxi har en stark personlighet på egen hand, välj sedan enklare, strömlinjeformade stövlar som smickrar kjolen i stället för att tävla med den.

Kolla in några av mina favoritklackade stövlar för att para ihop med din maxikjol, tillgänglig på Amazon.com:

 • Steve Madden Lauuren känga
 • Vince Camuto Sidney Riding Boot
 • Jessica Simpson Slouch Boot

För skostilar som tar dina maxikjolar och maxiklänningar i varmare väder, se till att kolla in den första delen av den här artikeln: Vad du ska ha med maxikjolar på våren och sommaren.