Kan stövlar utrustas med en annan typ av häl?

Har du någonsin gått över ett fantastiskt par stövlar som skulle ha varit perfekt om bara hälen var högre, lägre eller gjord av ett annat material? Eller har hälarna på dina favoritstövlar blivit knäppta, slitna eller helt enkelt inte passar den nuvarande stilen? Den goda nyheten är att i många fall kan en skicklig professionell reparation av skor förvandla skor enligt dina specifikationer.

Går kortare genom att skära ner en stövelklack

I vissa fall kan en för hög häl klippas ned. Den metoden fungerar bäst om du letar efter en mindre höjdjustering på en halv tum eller så. Något mer än så och din skomakare kommer sannolikt att ersätta hela hälblocket med en kortare version.

Byt till en högre stövelklack

Att gå ner eller ändra hältyp är lättare. Huruvida du kan växla till en högre häl beror på kängans båge. Kängan kanske inte är byggd för att bäras med mycket högre häl. I det här fallet måste du köpa nya stövlar som har bågen som passar. Diskutera detta med en skomakare för att se vilken höjd som kan uppnås med dina stövlar och vilka alternativ du har.

Byt ut klackarna på dina stövlar

Är du nöjd med hälhöjden, men föredrar en annan silhuett? När mode förändras eller om du föredrar en annan typ av häl kan du helt enkelt byta dem istället för att köpa nya stövlar.

En häl av stilett-typ kan till exempel ersättas med en tjockare version och vice versa. En tjockare häl kan bytas mot en smalare. Läderklackar, som är snyggare, kan bytas ut till mer avslappnade stackklackar, eller så kan du byta i andra riktningen. Du kanske kan matcha materialet på resten av bagageutrymmet eller ha kompletterande eller kontrasterande material.

Be din skomakare att visa dig vilka typer av klackar som finns och förklara vilka som fungerar bäst med dina stövlar med tanke på hur mycket slitage du kommer på.

Halkfria klackar och hälsparare

Din skomakare kan också ersätta plastklackar med halksäkert gummi. En skodrivare kan ändra hälspetsar från hårt till halkfritt gummi. Ett annat alternativ är att lägga till hälsparare för att förlänga hälens livslängd. Dessa är en bra investering i att gå säkert och förlänga dina favoritskor.

Hitta en professionell för skadereparation

  • Hitta en lokal skadereparator: Många skadereparationer är små, oberoende ägda företag. Ring i butiken i förväg för att berätta vilken typ av arbete du behöver ha gjort och diskutera dina alternativ. Om det inte är något de gör kan de kanske hänvisa dig till en butik som kan uppfylla din begäran.
  • Shoe Service Institute of America: Den här yrkesgruppen har en lokaliseringsbutik för skoverkstäder som hjälper dig att hitta närliggande tjänster som är medlemmar i deras organisation.