Kroken sköt i golf, och hur man använder den eller tappar den

En "krok" eller "krokskott" i golf är ett skott som resulterar i en betydande höger-till-vänster-kurva av golfbollens flygning (för en högerhänt golfare; för en vänster krökt en krok från vänster till höger under flygning). En krok kan spelas avsiktligt, men är ofta resultatet av ett missförstånd.

En krok är en allvarligare version av en dragning, och kroken är motsatsen till en skiva.

En mycket svår krok kallas ibland en "anka krok" eller "snäpp krok." När dessa termer används betyder det förmodligen att bollflygningen började rakt innan den släppte kraftigt åt vänster. Det här är stora missförhållanden.

Golfare pratar om krokar

Ben Hogan

"Jag hatar en krok. Det är illamående. Jag kan kräkas när jag ser en. Det är som en skallerorm i fickan."

Hogan plågades av kroken tidigt i sin karriär. Han slog många av dem, och inte avsiktligt. När han äntligen lärde sig att eliminera den oavsiktliga kroken blev Hogan en av de största golfare genom tiderna.

Lee Trevino

"Du kan prata med en blekning men en krok lyssnar inte."

Detta citat från Lee Trevino rapporteras ibland som "Du kan prata med en bit, men en krok lyssnar inte." Vad Trevino sa var att det är lättare för pro-golfare att hantera blekningar / skivor (vänster till höger bollflyg för en högerhänt golfare) än att hantera hakbollflygningen. Det innebär att åtgärda problemet när du börjar slå krokar oavsiktligt eller kunna slå dem på kommando.

Fritids golfare är vanligtvis mer rädda för skivor eftersom skivning är vad de flesta fritids golfare gör. Men det är kroken som skrämmer proffsen.

Spelar en krok avsiktligt

Det kan finnas tillfällen då det med avsikt att slå en krok skulle vara en stor talang att ha. Hur gör du det? De enklaste sätten för fritidsgolfare att avsiktligt haka bollen är:

  • Stäng din hållning. En mycket sluten hållning kan framkalla oavgjort eller krokbollflygning.
  • Stäng clubface på adressen. Håll klubben framför dig och vrid den så att klubborna är i stängt läge. Lägg sedan händerna på handtaget med ditt normala grepp och ställ in bollen med stängd klubbor.
  • Stärka ditt grepp. För en högerhänt golfare betyder det att du roterar båda händerna något åt ​​höger, så din vänstra hand är mer ovanpå klubbens grepp och din högra hand är mer under den.

Prova en av dessa på driving range, prova dem i olika mängder, prova dem i kombination och se vilken typ av drag- och krokformar du får.

Orsaker till hakning av bollen

Om du krokar bollen utan att mena (en okontrollerad krok), hatar du förmodligen den kroken. Det är en skallerorm i fickan, för att citera Hogan igen, som kan hoppa upp och bita dig på valfritt skott.

Grundorsaken till en krok är en stängd klubborna i det ögonblick som din klubb påverkar golfbollen. Det ger en höger-till-vänster-snurrning (en "kroksnurrning") på golfbollen, vilket får den att böja åt vänster under flygningen.

En grundläggande checklista bör redan vara tydlig från metoderna som nämns ovan för att avsiktligt spela en krok. Om du slår en krok utan att tänka på, se först till:

  • Att din hållning inte är stängd och att dina axlar, höfter och fötter är i linje, parallellt med mållinjen.
  • Att din clubface är i kvadratisk position vid installationen.
  • Att dina händer är i neutralt greppläge.

Källor

Dorman, Larry. "Ben Hogan, Golf's Iron-Willed Legend, dör vid 84 år." The New York Times, 26 juli 1997.

Nannen, Derek. "Skivkontroll." Golftips, 12 november 2009.