Lycka efter skilsmässa: 9 skäl till att kvinnor är lyckligare

Kvinnor är lyckligare efter skilsmässa av många skäl, dessa 9 specifikt

En studie av Kingston University syftade till att analysera de negativa effekterna av trauma på män och kvinnor kom med några överraskande resultat om skilsmässa och kvinnor.

I studien undersökte forskare 10,000 20 personer i Storbritannien mellan sexton och sextio år. I undersökningen ombads deltagarna att betygsätta sin lycka före och efter deras skilsmässa. Under en XNUMX-årsperiod fann forskare att kvinnor var lyckligare och mer nöjda med sina liv efter skilsmässa.

"I studien tog vi hänsyn till det faktum att skilsmässa ibland kan ha en negativ ekonomisk inverkan på kvinnor, men trots det gör det dem fortfarande mycket lyckligare än män", säger professor Yannis Georgellis, chef för Center for Research in Employment, Skills and Society (CRESS) vid Kingston Business School, sa.

Så vad handlar det om kvinnor som hjälper dem att gå vidare till ett mer tillfredsställande liv efter skilsmässa? Varför hanterar kvinnor skilsmässa bättre än män? Jag är säker på att vissa hävdar att det är för att fler kvinnor ansöker om skilsmässa än män, att kvinnor är lyckligare eftersom de får vad de vill.

Det argumentet håller bara vatten om du gräver i de många anledningarna till att kvinnor ansöker om skilsmässa. Det finns många anledningar till att kvinnor ansöker om skilsmässa och inte alla av dessa skäl har något att göra med att falla av kärlek eller inte längre vara lyckliga i äktenskapet.

4 skäl som en kvinna kan ansöka om skilsmässa:

1. Hon har blivit övergiven och har inget annat val än att ansöka om skilsmässa och driva barnbidrag via familjerättssystemet. Något som inte beaktas när vi läser statistik om att fler skilsmässor lämnas in av kvinnor är anledningen till att de ansöker om skilsmässa. I de flesta situationer ansöker kvinnor om skilsmässa när de har fått tillbaka ett hörn och känner att de inte har något annat alternativ.

2. Hennes man drabbas av en kris i mitten av livet och äventyrar hennes ekonomiska trygghet, känslomässiga trygghet och beter sig på ett sätt som är destruktivt för henne och hennes framtida välfärd.

3. Hennes make är kränkande och hon kan inte använda sig av annat än att ansöka om skilsmässa och lägga avstånd mellan sig själv och övergriparen.

4. Hennes man har en äktenskaplig relation, flyttar ut från äktenskapshemmet, in i den andra kvinnan och lämnar henne ansvarig för ekonomiskt underhåll av hemmet och familjen.

Anledningen till skilsmässan är inte en faktor för hur väl en kvinna kommer att läka och gå vidare med sitt liv när hon är skild. Skilsmässa kan vara ett svårt val att göra, men när det väl är gjort har en kvinna val hon kan göra. Hon kan ge sig in i trauman av skilsmässan eller bygga upp sitt liv och gå vidare med att leva. De flesta väljer att gå vidare med att leva.

9 skäl till att kvinnor är lyckligare efter skilsmässa:

1. Kvinnor är mer benägna än män att söka hjälp för det känslomässiga trauma som orsakas av skilda från en familjemedlem eller en vän. Män håller det nära västen när de hanterar känslomässiga omvälvningar. Att inte nå ut efter stöd förlänger deras lidande och den tid det tar att läka.

2. Kvinnor är mer benägna än män att omge sig med ett positivt stödsystem som vänner och familj.

3. Kvinnor har olika känslomässiga hanteringsstrategier. Medan män ser utåt när de söker tröst från känslomässig smärta, ser kvinnor inåt. De gör en intern inventering av den roll de spelade i äktenskapets bortgång, de arbetar för att få sina känslomässiga ”ankor i rad” och släppa taget från det förflutna så att de kan fokusera på framtiden.

4. Kvinnor är mindre benägna att vända sig till alkohol, droger, nya relationer och tillfälligt sex för att distrahera dem från skilsmässans trauma.

5. Kvinnor är mer benägna att söka efter nya upplevelser efter skilsmässa, upplevelser som berikar deras liv och ger dem en känsla av hopp för framtiden.

6. Kvinnor är mer benägna att prioritera sina behov. De kommer att anstränga sig för att hålla sig fysiskt friska under skilsmässans trauma. De kommer att ha mer fokus på att äta ordentligt och träna i ett försök att avvärja sjukdom och depression.

7. Kvinnor är inte starkare känslomässigt än män. De använder emellertid olika coping-färdigheter än män när de hanterar emotionellt trauma och, baserat på studien, gör dessa färdigheter det möjligt för kvinnor att gå vidare och vara lyckligare än män efter skilsmässa.

8. Kvinnor har en stark känsla av uthållighet. Att ge upp är alltid den enkla vägen. Motståndskraftiga människor visar förmågan att hålla sig till saker och få dem gjort. Det är kvinnor som gör lejonparten av barnomsorgen efter skilsmässa, de arbetar utanför hemmet samtidigt som de måste hålla hemmet ihop. Kvinnor är mer benägna att ta sig an, lyckligtvis utmaningarna med ensamstående moderskap och njuta av den rollen.

9. Kvinnor är mer benägna att vara bekväma i sin egen hud. De är mer bekväma med tanken att göra det ensamma, välja ett handlingssätt de tror på och gå vidare. De flesta kvinnor har inget emot att spendera tid med sig själva och har förståelse för vikten av att läka efter sin skilsmässa innan de hoppar in i ett nytt förhållande. Deras brist på lidande efter ensamhet gör det möjligt för dem att utforska roliga aktiviteter antingen ensamma eller i sällskap med vänner. De går inte ut omedelbart och letar efter en ersättningsenhet för mannen som de precis skilde sig från.