5 skäl till att andra och tredje äktenskap misslyckas

Varför en skilsmässa kan leda till andra och tredje skilsmässor

Jag antar att frågan kan inkludera fjärde och femte äktenskap men det tänker alldeles för långt för mig. Och jag gillar inte vad det säger om attityder om äktenskapet. Om du inte kan få det rätt första, andra eller tredje gången kan det vara dags att tänka länge och tänka på en fjärde eller femte gång.

Jag valde att inte gifta mig om. Valet var inte av rädsla för att misslyckas igen. Jag har precis gillat att vara singel en gång ges möjligheten att testa det för storlek. Jag ska vara ärlig; Jag vet inte varför någon som har gått igenom skilsmässa skulle välja att gifta sig igen.

Eftersom de gör det och statistiken tyder på att skilsmässan är högre för dem som gifter sig om igen är det värt att titta på varför andra och tredje äktenskap misslyckas i så hög takt.

Nedan följer 5 skäl till att andra och tredje äktenskap misslyckas så ofta:

1. Bagage: När människor skiljer sig och inte tar tillfället i akt att lära av sin skilsmässa tar de all sin grovhet och tro på relationer till sitt nästa äktenskap. Om du blev lurad kan du ta din bucklade förmåga att lita på det nya äktenskapet. Sår, låg självkänsla, ilska allt måste hanteras i förväg om omgift kommer att ha en chans.

2. Att skylla på din sista make för alla problem i det äktenskapet och skilsmässan är inte rättvist för framtida äktenskap. Så länge du spelar skuldspelet kan du inte fokusera på den roll du spelade i problemen i ditt senaste äktenskap. Om du inte identifierar och åtgärdar förhållandeproblem du har, bär du dem till varje förhållande du har.

3. Åtagandefrågor: Urbandictionary.com definierar engagemang som; "att hålla fast vid något långt efter att det humör du har sagt det har lämnat dig." Vissa människor har inte förmågan att hålla sig till ett äktenskap när "humöret" inte längre finns där. Varje tecken på problem och de balar. Ett attribut som jag definitivt skulle tilldela dem som har varit gifta fyra eller fem gånger.

Vi lever i ett "lycka just nu" -samhälle och den tron ​​att äktenskapet ger oss "lycka" 24/7 spelar en stor roll i varför andra och tredje äktenskap misslyckas.

4. Konsekvent fel: Om du träffar någon som har misslyckats i affärer, har misslyckats med familjerelationer, är någon som verkar ha en förlorande sträcka en mil lång, kanske du vill tänka två gånger innan du gifter dig med dem. Ja, jag förstår att vissa människor har dåligt utseende eller hårda slag i livet och att det inte är en karaktärsfel. MEN vissa människor är alltid för offer för "omständigheter utanför deras kontroll." Det är dessa människor som går från ett äktenskap till ett annat.

5. Rushing in Marriage: Det är mindre sannolikt att återhämtningsförhållanden som slutar i äktenskapet lyckas såvida inte ditt förhållande varar två år eller längre innan omgiften. Män gifter sig för snabbt efter en skilsmässa eftersom de inte gillar att vara ensamma. Kvinnor gifter sig för snabbt för att de önskar ekonomisk säkerhet. Två mycket dåliga skäl att skynda sig från ett äktenskap till ett annat.

Innan du gifter dig igen efter skilsmässa, ta dig tid att läka, lära känna dig själv och komma överens med det faktum att du inte behöver äktenskap för att vara lycklig och nöjd.

Att vara ensam efter skilsmässa är en fantastisk lektionslärare. Du lär dig att gilla ditt eget företag. Du kommer att lära dig nya relationsfärdigheter. Du kommer att lära dig att du inte BEHÖVER en partner och gå ut och hitta en ordentlig när du börjar VILJA en ny partner.

Blandning av familjer: Stegbarn, styvmor, styvfar, alla dessa roller ger utmaningar som kan vara svåra att övervinna. Det tar mycket arbete att bygga ett band och förtroende är en blandad familj. Vissa människor är inte redo för utmaningen; vissa barn är inte intresserade av att bygga band och lita på en styvförälder.