Stora fötter? dessa skor får dem att se mindre ut

Jag hör regelbundet från människor som tycker att de har stora fötter och vill veta hur man får dem att se mindre ut. Om detta låter som dig är det första jag vill dela med dig att dina fötter förmodligen inte ser lika stora ut för andra som de gör för dig.

Till exempel i amerikanska storlekar är det bara cirka 1/3 tum skillnad mellan hela skostorlekar. Så om du bär en storlek 10 och önskar att du hade storlek 8, titta på hur 2/3 tum ser ut på en linjal - ser det ut som en stor skillnad för dig? Det gör det antagligen inte heller för andra. Så försök att inte bli generad över din skostorlek - stil är för alla och alla storlekar, och de flesta är nog inte lika kritiska för dina fötter som du är.

Var man kan köpa stora skor

Med detta sagt, om dina fötter verkligen är större än vad som anses vara genomsnittliga, har du förmodligen svårt att hitta skor som passar. Jag har sammanställt listor över onlinehandlare som tillgodoser män och kvinnor som behöver större skor. Beväpnad med dessa resurser och följande råd har du smickrande skor som passar bra på nolltid.

Tips för att få stora fötter att se mindre ut

Och om du, trots allt jag sa ovan, fortfarande är övertygad om att dina fötter ser för stora ut, här är några tips för skoformat som får dem att se mindre ut. Intressant (och problematiskt för människor med långa och breda fötter) kommer många av de stilar som får dina fötter att se kortare ut, att de också ser bredare ut. För den här artikelns skull koncentrerar jag mig på längd, inte på bredd.

Klackade skor kontra platta skor

Även om höga klackar kanske inte är lika bra för dina fötter eller kropp, kommer de att få dina fötter att se mindre ut. Den goda nyheten är att tjocka klackar och kilar brukar uppnå detta bättre än stilettklackar, och de är vanligtvis mycket lättare att bära.

Klackhöjden påverkar inte lika mycket på herrskor eftersom det inte finns så mycket avvikelse, men vanligtvis stilar som bara visar en aning sulan runt skonens övre kommer att få dina fötter att se kortare ut.

Runda tår istället för spetsiga tår

Spetsiga skor kan göra att även de suddigaste fötterna ser långa ut. Eftersom de vanligtvis är väldigt tätt passande, får de också foten att se tunnare ut.

Smala skostilar kan vara bra om du tycker att dina fötter ser för breda ut, men om det är längden på dina fötter som håller dig uppe på natten vill du definitivt undvika smala skor med spetsiga tår. Detsamma gäller killar, så cykeltår bör undvikas.

Mörkfärgade skor

Skor i mörkare färger får dina fötter att se mindre ut än skor i ljusa eller pastellfärger, men känns inte som att du bara måste hålla fast vid svart. Förutom mörkare jordfärger och gråtoner kommer djupare versioner av rött, blått, lila och grönt att tjäna dig bättre än deras ljusare tonade motsvarigheter.

Undvik snäva sandaler

En strappy sandal som exponerar mycket av foten kommer att få någons fot att se större ut, men att visa lite av din fot kan fungera till din fördel. För att bryta monotonin med att bara ha stängda skor kan kvinnor prova tår, d'Orsays eller sling-back.

Stängda skor för män och kvinnor

Som en allmän regel för slutna skor, ju mer material det finns ovanpå foten, desto längre kommer din fot att visas. En stil med en öppning som är närmare tårna ser inte lika stor ut som en sko där fotöppningen är mycket nära framsidan av ditt ben.

Accenter får stora fötter att se mindre ut

För kvinnor kommer bågar, spännen, spetsöverlägg och kiltie-detaljer att få fötterna att se mer petite ut, och killar som vill att deras hundar ska se mindre ut bör kolla in skor med tofsar och remmar som korsar skon närmare tårna än benet.

Snygga skor får dina fötter att se stora ut

Mina tips ovan är bra allmänna regler, men eftersom det finns så många stilfaktorer i varje sko, finns det verkligen inget sätt att beskriva vilka skor som passar perfekt för dina fötter.

Det bästa och enklaste du kan göra är att ta en titt på skon innan du tar på dig den. En stil som ser längre ut än andra ur lådan kommer att se längre ut på dina fötter.